Reklam
  • Reklam
Fındıkta yerli işçi sorunu ortadan kalktı

Fındıkta yerli işçi sorunu ortadan kalktı

Ordu’da iki yıldır uygulanan 'Fındık Dalda Aklın İşçide Kalmasın' projesiyle yerli işçi sıkıntısının önüne büyük ölçüde geçildi.

04 Ağustos 2022 - 13:09

Orduda 2 yıl önce fındıkta yerli işçi sıkıntısının önüne geçilmesi amacıyla başlatılan 'Fındık Dalda Aklın İşçide Kalmasın' projesi bu yıl da devam ediyor.

Ordu’nun en önemli tarım ürünü olan ve Türkiye’nin ihracatında büyük paya sahip olduğu fındıkta yeni hasat dönemi öncesi üreticileri en çok düşündüren işçi bulma konusu oluyor. Bundan yola çıkarak Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in 2 yıl önce hayata geçirdiği ve üretici ile işçiyi buluşturan ‘Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın’ projesi üreticilere büyük kolaylık sağlarken vatandaşlara da istihdam imkânı sunuyor. Her yıl kendi rekorunu kıran proje sayesinde Ordu’dan il dışına çıkacak milyonlarca liranın önüne geçilmesi hedefleniyor.

Yeni sezon öncesi başvuruların alındığı projeye şu anda mevcut kayıtlarla birlikte 6 bin 452 kişi başvuruda bulundu. Bahçe sahiplerinin de ilgi gösterdiği projeye kayıt yaptıran işveren sayısı artarak bin 486’ya yükseldi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti