Reklam
  • Reklam
EÜ’de “EGE-LABSİS ve AVESİS” Sanayicilere Tanıtıldı

EÜ’de “EGE-LABSİS ve AVESİS” Sanayicilere Tanıtıldı

Ege Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde yürütülen “Üniversite- Sanayi” işbirliği çalışmaları kapsamında sanayi temsilcileri ve yöneticilerinin yoğun katılımı ile toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, EGE- LAPSİS ve AVESİS hakkında bilgi verildi.

17 Temmuz 2019 - 10:23

EÜ Rektörlüğü’nde;   EÜ Mühendislik Fakültesi ve EÜ Bilim Teknoloji ve Uygulama Araştırma Merkezi işbirliğinde yapılan “Üniversite- Sanayi Güçlü İşbirliği Toplantısı’na; Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yıldız, EBİLTEM Müdür Vekili Prof. Dr. Oğuz Bayraktar, İzmir’deki sanayi kuruluşlarının Ar-Ge Merkezi Yöneticileri, Organize Sanayi Bölgesi temsilcileri, sanayi kuruluşlarının bağlı olduğu sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve akademisyenler katıldı. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın göreve gelmesi ile hızla ivme kazanan  sanayi işbirliği konusunda  iki yıl boyunca sürdürülen gelişmelerin tanıtımının yapıldığı toplantıda EGE- LAPSİS ve AVESİS programları hakkında bilgiler verildi,  üniversite-sanayi işbirliklerinin daha etkin olması içi yapılması gerekenler anlatıldı. Daha önce Ege Üniversitesi web sayfası üzerinden akademisyenlerin hizmetine açılan Ege Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi –AVESİS ile  Ege Üniversitesi Laboratuvar Bilgi Sistemi EGE-LABSİS şimdi de paydaşların ve sanayicilerin kullanımına açıldı. Sisteme giriş yapan paydaşlar Ege Üniversitesinin sahip olduğu araştırma olanaklarına ve akademik personelinin nitelikli çalışmalarına rahatlıkla ulaşabilecekler.Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Budak, “Dünyada ekonomik bir rekabet var. Özellikle iş dünyası bu acımasız rekabetten etkileniyor. Bu rekabette çıkış yolu eğitim, bilim, fen ve Ar-Ge çalışmalarıdır. Üniversiteliler devlete bu konuda destek vermeli. Ege Üniversitesi olarak hedefimiz, araştırma üniversitesi olmak. Bu anlamda da güçlü bir kadroya sahibiz. Üniversite olarak birçok alanda çalışmalarımıza hız kazandırdık. TÜBİTAK’a en fazla proje yapan üniversiteyiz. Ayrıca iki yılda aldığımız Ar-Ge bütçesini 2 katına çıkardık. Şimdi de yeni çalışmalar içindeyiz. Devletin önceliğinde 11. Kalkınma Planında yer alan konulara da önem vererek projeler geliştiriyoruz. Genç araştırmacılarımızı teşvik etmek için yeni destek programlarını hayata geçirdik.  Geçtiğimiz hafta açıklanan öğrenci memnuniyeti araştırmasında devlet üniversitesi olarak A plus not aldık. Üniversitemizin gelecek vizyonunda ilk sıralarda yer alan sanayi işbirlikleri konusunda güçlü ve somut adımlar atıyoruz. Sizlerle yapacağımız karşılıklı işbirliği ile sektöre neler katabiliriz, tecrübelerinizden yararlanmak istiyoruz” dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara yönelik nefret söylemlerinin üretilmesinde en etkin faktörlerden biri
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa Birliği ölçeğinde coğrafi işaret alan ilk bala sahip olacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa...