Reklam
  • Reklam
ESKİ YARGITAY ÜYESİNE HAPİS CEZASI !

ESKİ YARGITAY ÜYESİNE HAPİS CEZASI !

Eski Yargıtay üyesi Süleyman Köksal, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

03 Nisan 2019 - 16:33

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan  Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu  (HSYK) üyelerinin yargılanmasına devam edildi. İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay  Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmaya, tutuksuz sanık eski Yargıtay üyesi  Köksal ile avukatı katıldı. Esas hakkındaki savunmasında suçlamaları kabul etmeyen Köksal, örgüt  üyesi olmadığını öne sürdü. İddiaları reddeden Köksal ile sanık avukatının savunmasının ardından  duruşmaya ara verildi.

KARAR 

Daha sonra Yargıtay 9. Ceza Dairesi heyetinin aldığı karar, heyete  başkanlık eden Daire Başkanı Burhan Karaloğlu tarafından okundu.  Kararda, sanık Süleyman Köksal'ın üzerine atılı "silahlı terör  örgütüne üye olmak" suçunun sabit olduğu, bu nedenle sanığa Türk Ceza Kanunu'nun  (TCK) 314/2. maddesi gereğince "kastın yoğunluğu, örgüt içindeki konumu, örgütte  kaldığı süre, oluşan zarar ve tehlikenin ağırlığı" dikkate alınarak, alt sınırdan  uzaklaşılarak 6 yıl hapis cezası verildiği kaydedildi.

Terör suçlarında cezanın yarı oranında artırılmasını öngören 3713  Sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 5/1 maddeleri uyarınca sanığa verilen ceza 9  yıla çıkarıldı.

Sanığın duruşmalardaki hal ve tavırları nedeniyle TCK'nin 62'nci  maddesindeki indirim uygulanarak, ceza 7 yıl 6 aya indirildi. Heyet, tutuksuz sanık Köksal hakkında yurt dışına çıkış yasağının  devamına, adli kolluğa imza verme şartının kaldırılmasına karar verdi.

Bu karara karşı temyiz yoluna başvurulabiliyor. Temyiz istemini,  Yargıtay Ceza Genel Kurulu görüşecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti