Reklam
  • Reklam
Eski TFF Başkanı Mahmut Özgener İzmir Ticaret Odası...

Eski TFF Başkanı Mahmut Özgener İzmir Ticaret Odası Başkanlığı'na adaylığını açıkladı

Swiss Otel'de basın toplantısı yapam Mahmut Özgener, "Hayatımın en kolay ve en zor kararı oldu" dedi. Basın toplantısına İzmir medyasının büyük bir bölümü, İzmirli iş adamları ve İzmir Ticaret Odası üyeleri katıldı.

10 Ocak 2018 - 13:02 - Güncelleme: 10 Ocak 2018 - 14:53

Sözlerine basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak başlayan Mahmut Özgener farklı sosyal çevrelerden insanlarla İzmir ile ilgili konuştuğunu söylerken "Başkanlığa aday teklifi ilk olarak ticaret odası mensubu iş adamlarından geldi. Çok büyük bir sorumluluk, hayatımın hem en zor hem de en kolay kararı oldu" dedi.

Farklı sosyal çevrelerden İzmirliler ile konuşma ve duygularımı paylaşma fırsatı bulduğunu söyleyen Mahmut Özgener, "Bu süreçte yakın dostlarımın çoğu, güzel İzmirimizin bizlere kazandırdığı tüm değerlerin, hizmet olarak geri verilebilmesi için İzmir Ticaret Odası Başkanlık görevinin en etkili yol olacağı fikrinde birleşti. Karşılıklı görüş alışverişleri, İzmir’in geleceği hakkındaki yorumlarımız, önerilerimiz giderek bir adaylık fikrinin ortaya çıkmasını sağladı. Yakın dostlarım ve meslektaşlarım bana bu teklifle ilk kez geldiklerinde hayatımın en önemli kararlarından birinin eşiğinde durduğumu anladım. Bu eşiği aşmamda ve aday olmamda en büyük pay, bana bu teklifi getiren, güven duyan, desteğini ilk andan itibaren esirgemeyen Ticaret Odası mensubu işadamları, meslek komitesi ve meclis üyesi arkadaşlarımdır" dedi.

BÜYÜK POTANSİYEL

İzmir'in kendisi ve kendisiyle birlikte göreve talip olanlar için İzmirliyim derken büyük heyecan, mutluluk ve gurur yaşadığını söyleyen Mahmut Özgener, "Bugün adaylık heyecanımızı paylaşmak için buradayız. Bugün hayatımın en mutlu ve gururlu günlerinden biri. Bugün İzmir Ticaret Odası vizyonumuzu ve hedeflerimizi paylaşacağız.Buradayız çünkü İzmir, bu kentte yaşayanlar, iş yaşamlarını sürdürenler için hayatlarının en önemli parçası. Bugün buradayız, çünkü bize hayatlarımız boyunca pek çok şey hediye eden kentimize, yurdumuza, evimize, bize verdiklerinin küçük bir bölümünü geri vermek istiyoruz. Buradayız, çünkü İzmirliler olarak daha iyisini yapabileceğimizi, İzmir Ticaret Odası'nın büyük gücü ve üyeleriyle beraber zorlu hedefleri başarabileceğimizi düşünüyoruz. İzmir’e, İzmir ekonomisine, İzmirlilere, her baktığımızda aklımıza ilk gelen iki sözcük 'Büyük Potansiyel' olduğu için buradayız" dedi.

İzmir'in ve İzmirlinin en önde gelen özelliklerinden birinin hiç vazgeçmemesi olduğunu söyleyen Özgener, "Kentimiz ekonomik anlamda da büyüme hedeflerini her zaman aşan, en önde yer almasına rağmen yetinmeyen, daimi gelişimi hedefleyen bir ekonomiye sahip. Felsefenin, tıbbın, fen bilimlerinin beşiği olan bir coğrafyanın, kültürler arası mozaiğin, batı-doğu arasındaki uygarlık köprülerinin merkezinde yaşıyoruz. Bugün yaşanmak istenen kentler sıralandığında hep ilk sıralarda çıkmamız rastlantı değil. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk iktisat kongresini İzmir'de toplaması, talimatıyla bu kentte alınan kararlarla, Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomik yol haritasının çizilmesi ve yine O’nun talimatıyla ilk uluslararası Fuar’ın İzmir’de kurulması da tesadüf değil. Tüm bu özelliklerle ortaya çıkan potansiyeli gerçeğe çevirmek, değişimi birlikte başarmak, geleceği birlikte yaratmak için adayız!" şeklinde konuştu.

İzmir 'in güzelliklerinden ve imkanlarından faydalanılması ve doğru planlanması gerektiğini söyleyen Özgener, "Hayatımız boyunca bize hediye olarak verilen bu güzel kentimizde yaşadık. Önemli olan burada doğmak değil, İzmirli gibi yaşamak ve düşünmek. Biz orta ve ileri vadede planlarla İzmir ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz" dedi. Başkanlığının bir ekip işi olduğunun altını çizen Özgener, "İzmir Ticaret Odası'nı bütün üyelerle yönetmek amacındayım. İzmir ve İzmir Ticaret Odası farklılıkların mozaiğinin yansıdığı bir yer" dedi.

İZMİR'E YEREL GURME KÖYÜ

Mahmut Özgener, "Uluslararası işbirliklerini arttıracak, dünyanın büyük ticaret merkezlerinde, teknoloji bölgelerinde, dünya ekonomisine yön veren kentlerde ismimizi duyuracağız" derken; "Çin'den, Silikon Vadisi'ne kadar ticari ve kültürel ilişkilerimizi güçlendirecek, önemli Avrupa metropollerinde, Ortadoğu'nun önemli merkezlerinde İzmir'in varlığını ve imajını hissettireceğiz. Eşsiz bir insan kaynağımız, yenilikçi beyinlerimiz, inovatif ve cesur gençlerimiz var. Yaratacağımız inovasyon hareketiyle, gençlerimizin insanlığı ve ülkemizi ileri götürecek çalışmalar yapmasını sağlamalıyız. Dünyanın en önemli teknoloji kurumlarıyla işbirliği olanakları yaratacak ve ortak yatırımlarla teknoloji konusunda kentimizi Türkiye'nin merkezi haline getireceğiz. Yaratıcılık ve Ar- ge alanında adı geçen önemli merkezlerden birisi olabilmek için ‘ İnovasyon Üssü ‘ adı altında yenilikçi yatırımları üyelerimizle birlikte hayata geçireceğiz. İzmir markasını tüm dünyada arzulanan ve ziyaret edilmek istenen bir kent haline getireceğiz. İç ve dış turizmde payımızı arttırmak adına markamızı yeniden konumlandıracağız. Kemeraltı, Karşıyaka Çarşısı gibi özellikli alanlarımızda üyelerimizin ve ilgili tüm tarafların da görüşlerini alarak birlikte buradaki potansiyeli canlandırma gayretinde olacağız. Ayrıca kentimiz ve bölgemizin en önemli özelliklerinden olan yemek kültürünü tüm yerli ve yabancı turiste tanıtarak ‘ Yerel Gurme Köyleri ‘ kurulması gibi projelerle destek olacağız" şeklinde konuştu.

Katılımın yoğun olduğu toplantıda Özgener, "Değişim için gereken adımları cesurca atacağız, gelişim için gereken tüm koşulları yaratmak için çalışacağız. Tüm hedeflerimizi birlikte, yan yana, büyük bir sinerjiyle başaracağız. Üyelerimizle  geleceği birlikte yaratacağız" dedi. Ekrem Demirtaş'ın muhtemel adaylığıyla ilgili konuşan Mahmut Özgener, "Ciddi bir rakip çekişmeli ve rekabetçi seçimi beraberinde getirir. Rekabetin olduğu yerde de kurum kazanır. Dilerim sonunda İzmir'in kazanacağı bir seçim yaşarız" dedi.

Özgener'in "Her Bi’Rey Değişim ve Gelecek İçin bir adım demek" sloganıyla sözlerine son verdi. Toplantı, Mahmut Özgener'in gazetecilerin sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti