Reklam
  • Reklam
ESKİ İNGİLİZ ASKERİ PAYLAŞTI! KABİL’DEN KALKAN TAHLİYE...

ESKİ İNGİLİZ ASKERİ PAYLAŞTI! KABİL'DEN KALKAN TAHLİYE UÇAĞINDA SADECE BİRKAÇ KİŞİ VARMIŞ

Afganistan'da yönetimin Taliban kontrolüne geçmesiyle sivil halk ülkeden kaçmak için her yolu deniyor. Başarılı olamayan anneler ise son çareyi bebeklerini yabancı askerlere vermekte buluyor. Afgan annelerin bebeklerinden vazgeçtiği o anlarda yaşanan bir skandal ise dünya gündemine düştü. Eski İngiliz askeri Paul Pen Farthing, Kabil'den kalkan bir uçağın fotoğrafını paylaşarak içinin boş olduğunu söyledi. Halk tahliye olmak için çırpınırken uçağın boş olması tepki çekti.

20 Ağustos 2021 - 16:59

Taliban'ın ülkedeki yönetimi kontrol altına almasından sonra Afgan halkı ülkeden kaçmak için her yolu denerken, büyük bir çoğunluğu uçaklarla tahliye edilme umuduyla Kabil Havalimanı'na akın etmişti. Bazı Afganlar, ülkeden çıkabilmek için uçaklara binmeye çalışırken bazıları ise iniş takımlarına sığınarak kaçmak istemişti.

BEBEKLERİNİ ASKERLERE EMANET ETTİLER

Taliban üyelerinin denetlemelerinden kaçmak isteyen ancak başarılı olamayan anneler ise son çareyi, bebeklerini dikenli teller üzerinden yabancı ülkelerin askerlerine vererek yurt dışına çıkarmaya çalışmakta buldu.

AFGANLAR UÇAĞIN KANADINA TUTUNUP KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN, ONLAR BOŞ UÇAK KALDIRMIŞ

ABD Hava Kuvvetleri yetkilileri geçtiğimiz günlerde, tahliye uçağının iniş takımlarında insan vücudu parçalarının bulunduğunu açıklamıştı. Dünya bu görüntüleri konuşurken ortaya çıkan yeni görüntüler şoke etti. Tahliyelerin yapıldığı havalimanında izdiham oluşturan Afganlar, uçakların iniş takımlarına bile tutunarak kaçmaya çalışırken Kabil'den içi neredeyse bomboş bir uçağın kalktığını gösteren fotoğraf bomba etkisi yarattı.İngiltere ve ABD Afganistan'dan tahliyelerin sorunsuz bir şekilde gerçekleştiğini ifade etse de Kabil Havalimanı'ndan gelen görüntüler söylenenleri yalanlıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti