Reklam
  • Reklam
ERDOĞAN: YOKLUK MÜCADELESİ VEREN BİR ÜLKEDEN DÜNYADA SÖZ...

ERDOĞAN: YOKLUK MÜCADELESİ VEREN BİR ÜLKEDEN DÜNYADA SÖZ SAHİBİ BİR ÜLKEYE DÖNÜŞTÜK

Malazgirt Zaferi'nin 950'nci yılı etkinlikleri kapsamında Bitlis'in Ahlat ilçesine giden Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Kendi sınırları içinde aciz olan bir ülkeden kendi bölgesinde güçlü olan bir ülkeye dönüştük. Adalet, refah, ahlakın sembolü olan ülkeye az kaldı. Ülkemize yönelik saldırıların biçim değiştirmesinin arkasındaki sebep işte budur" dedi.

25 Ağustos 2021 - 17:21

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 950'nci yılı etkinlikleri kapsamında Bitlis'in Ahlat ilçesine geldi. Selçuklu Meydan Mezarlığı’nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Çarho mevkisine giderek buradaki etkinliklere katıldı.

Muş’tan helikopterle Bitlis’in Ahlat ilçesine gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilçe merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan etkinlik alanına geçmeden önce eşi Emine Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve Okçular Vakfı Genel Başkanı Haydar Ali Yıldız ile birlikte bölgenin en büyük Türk ve İslam mezarlığı olan Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı’nı ziyaret etti.

“AHLAT'IN HİKAYESİ KENDİNE ÖZGÜDÜR”

Mezarlık ziyaretinin ardından Türkiye'nin en büyük ikinci Millet Bahçesi olan Çarho alanına geçen Erdoğan burada halka hitap etti. Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

*Bu şehir doğu ve batı medeniyetleri arasında köprü olmuştur” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Malazgirt Zaferi'nin 950’nci seneyi devriyesinin hayırlı olmasını diliyorum. Demiri demirle dövenlerin Anadolu'yu aşkla milletimize yurt yapan, Anadolu'nun kapılarını açan büyük zaferin 950'nci yılında bu toprakların vatanımız olarak kalmasında emeği geçen şehitlerimizi, kahramanlarımızı rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.

*Anadolu'nun Fatihi kutlu komutan Alparslan'dan bugüne kadar eser vermiş tüm büyüklerimizi tazimle anıyorum. Ahlat'ın hikayesi kendine özgüdür. Bu şehir doğu ve batı medeniyetleri arasında köprü olmuştur. Orta Asya'dan Batı’ya Müslüman göçerlerin toplanma ve dağılma merkezi olmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti