Reklam
  • Reklam
Erdoğan: Ey nato sınır güvenliğimiz için ne yaptın?

Erdoğan: Ey nato sınır güvenliğimiz için ne yaptın?

CHP'nin yaptıklarıyla Türkiye'nin Güney kıyısında yaşananların bağımsız olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Ey NATO, siz ortaklarınıza karşı yapılan sınır tecavüzüne bulunanlara tavır almakla da mükellefsiniz. Peki ya siz ne yaptınız?" dedi.

16 Ocak 2018 - 12:28

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Biz ülkemizi 2019 yılına, dün güzergahı açıklanan Kanal İstanbul gibi, ilk etabının açılışını yapacağımız yeni havalimanı gibi, büyümede, istihdamda, turizmde elde ettiğimiz güzel sonuçlarla hazırlıyoruz. Anlaşılan CHP’nin 2019 hazırlığı da işte bu. Herkes kendine yakışanı yapıyor ve yapmaya devam edecek. Provokasyonların olduğu her yerde bu kişinin olduğu anlaşılıyor. Terör örgütü mensuplarını göreve getirmeyi muhalefet sanan bir zihniyet, CHP'yi esir almış durumda. Her şey bir yana Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu parti ne hallere geldi, kimlerin eline kaldı" dedi. 

Kemal Kılıçdaroğlu ve Canan Kaftancıoğlu için "Kılıçdaroğlu'nun kiminle yürüdüğü ortada, söz konusu il başkanının geçmişine baktığımızda bizim bir şey söylememize gerek kalmıyor" dedi.

"Sınırlarımız boyunca terörist ordusu kurmaya çalışanlara, vaktimizi içeriye hapsederek destek olmaya çalışanların oyunlarına gelmeyeceğiz. Milletimize yapılan hiçbir hakareti cevapsız bırakmayacağız. Ama kimseye de hak ettiğinden fazla zaman ayırmayacağız. Bu toplantıyla benim NATO’ya da serzenişim var. Ey NATO, siz ortaklarınızdan birine herhangi bir sınır tacizinde bulunanlara karşı tavır almakla da mükellefsiniz. Şu ana kadar siz ne tür bir tavır aldınız? Ve bunu kendilerine duyurduk. Şu anda da yine Belçika’daki toplantıda genelkurmay başkanımız kendileriyle bu konuyu görüşecekler. Dün Irak’ta oynanan oyunu bozduk. Suriye’de oynanan oyunun kalbine Fırat Kalkanı ile adeta bir hançer sapladık. İnşallah yarın öbür gün, kısa bir süre içinde Afrin ve Münbiç’ten başlayarak Suriye’deki diğer terör yuvalarını da birer birer dağıtacağız. Buna ne müttefikimiz gibi görünüp de bizi sırtımızdan vurmaya kalkanlar engel olabilir, ne de siyasetçi görünümlü marjinal terör destekçileri mani olabilir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Osmanlı'ya yaptıkları gibi bize 'hasta adam' muamelesi yapabileceklerini sanıyorlarsa açsınlar 15 temmuz gecesi yaşananları izlesinler. Erkeğiyle kadınıyla, genciyle yaşlısıyla nasıl mücadele ettiğimiz anlasınlar. Biz 80 milyon tek milletiz, bizi bölemeyecekler" diyerek konuşmasına son verdi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti