Reklam
  • Reklam
Erdoğan’dan Turizmcilere Müjde: Uçuşlar Rahatlayacak Özbekler...

Erdoğan'dan Turizmcilere Müjde: Uçuşlar Rahatlayacak Özbekler Daha Sık Gelecek

Özbekistan'da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan turizmcilere müjde verdi. Uçuşların rahatlatılacağını söyleyen Erdoğan Türkiye'ye gelen Özbek turist sayısının artacağını dile getirdi.

30 Nisan 2018 - 14:14

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanÖzbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bu başkent Taşkent'te baş başa görüştü.

25 ANLAŞMA İMZALANDI

Görüşme sonrası iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan25 anlaşmanın imzalandığını ve Türkiye ile Özbekistan'ın uzun bir yolculuğa birlikte çıktığını dile getirdi.

"60 MİLYON DOLARLIK YATIRIM GELİYOR"

"Türkile ve Özbekistan olarak uzun bir yolculuğa çıkıyoruz" diyen Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle: Bölgesel ve küresel meselelerde fikir teatisi yaptık. TİKA olarak 60 milyon dolarlık yatırım hedefliyoruz.Ekonomik ilişkilerimizin son dönemdeki gelişme seyri bilhassa memnuniyet vericidir.

25 maddeden oluşan tüm anlaşmalar imzalanmıştı. Kardeşimin de ifade ettiği gibi bu masalarda böyle anlaşmalar imzalanmamıştı. Atacağımız çok adımlar var, yapacağımız çok işler var. Türkiye ve Özbekistan olarak imzaladığımız anlaşmalarla çok önemli bir yolculuğa çıkıyoruz. Bugün katılacağımız iş forumu büyük önem taşıyor. Bu, karşılıklı yatırımların artmasını teşvik edecektir.

"KARDEŞLERİMİZ DAHA KOLAY GELECEK"

Özbekistan ile yapacağımız anlaşmalar sonrasında uçuş rahatlığı getireceğiz ve böylece Özbek kardeşlerimiz kendi yurtlarına daha kolay gelebilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti