Reklam
  • Reklam
Erdoğan’dan, Macron’un "Süre uzatılsın" sözlerine...

Erdoğan'dan, Macron'un "Süre uzatılsın" sözlerine tepki: Bu tür şeyleri teröristlerle görüşüyor

Suriye'ye harekata 120 saat süreyle ara verilmesiyle ilgili Süre uzatılsın diyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a, Erdoğan'dan tepki geldi. Erdoğan, "Şahsıma gelmiş bir teklif yok! Macron bu tür şeyleri zaten teröristlerle görüşüyor" dedi.

22 Ekim 2019 - 11:31

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti öncesi basın toplantısı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir basın mensubunun kendisine Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un '120 saatlik ara uzatılsın' teklifinin sorulması üzerine tepki göstererek, "Şahsıma gelmiş bir teklif yok! Macron bu tür şeyleri zaten teröristlerle görüşüyor. Herhalde teröristlerin teklifini bize iletmek istedi" şeklinde yanıt verdi.

ERDOĞAN'DAN MACRON'A TEPKİ

Macron'un 120 saatlik aranın uzatılması yönünde yaptığı teklifi, teröristlerden aldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Macron'dan şahsıma gelmiş herhangi bir teklif yok Macron zaten bu tür şeyleri teröristlerle görüşüyor. Herhalde teröristlerin ona yaptığı teklifi de dolaylı yoldan bize iletmek istedi. Bizim bu süreçteki muhatabımız Fransa değil ABD." şeklinde konuştu.

MACRON NE DEMİŞTİ?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, terör örgütü PKK/PYD'nin Suriye'nin kuzeyinden oluşturulacak "Güvenli Bölge'den" çekilmesi için tanınan 120 saatlik sürenin uzatılmasını istemişti.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"Bize düşen ön hazırlıkları yapmak suretiyle bütün bu bölge ile ilgilenen ülkelere böyle kuru kuruya konuşmakla bu iş olmaz, eğer dürüstseniz yapacağınız bir şey var. Biz 8 yıldır Suriye'den kaçan bu mültecileri ülkemizde ağırlıyoruz. AB zaten verdiği sözü tutmadı. Dolayısıyla şimdi atılacak adımda biz bir plan proje çalışması yaptık. Bu iş lafla olmuyor eğer dürüstseniz samimiyseniz buraya tırlarla silah mühimmat getirdiniz. Binlerce kargo uçağı ile buraya gelen silahlar var. Şimdi ben soruyorum. Burada böyle bir terör devleti kurulmasına biz müsaade mi edelim? Suriye'nin bölünmesine biz müsaade mi edelim? Biz bu kararlılığımızı aynı şekilde sürdüreceğiz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti