Reklam
  • Reklam
Erdoğan’dan Dünya Kadınlar Günü açıklaması

Erdoğan'dan Dünya Kadınlar Günü açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HAK-İŞ Dünya Kadınlar günü programında halka seslendi. Erdoğan, kadınlar arasındaki ayrımcılığı kaldırdıklarını söyledi.

07 Mart 2018 - 15:11

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen HAK-İŞ Dünya Kadın Günü Programı'na katıldı. Program öncesi kalabalığa seslenen Erdoğan şunları  "Kadınla erkeğin fiziksel özellikleri ve fıtratları farklı olabilir ama aynı bütünün parçalarıdır. İnsanların arasındaki her türlü ayrım gibi cinsiyet ayrımı da sunidir. 21. yüzyılda dahi kadınlara yönelik yüz kızartıcı adaletsizliklere şahit oluyoruz. Eğitim kurumlarından zorla uzaklaştırılan kızlarımız vardı. Evlatlarının en mutlu günlerini uzaktan seyretmek zorunda kalan annelerin gözyaşlarını unutmayacağız. İş yerinde, sokakta taciz edilen kadınlarımızın yürek acısını unutmadık.

"KADINLARI HAK ETTİĞİ KONUMA GETİRMEYE ÇALIŞTIK"

Yaşanan bir takım hadiseler nedeniyle bugün kadına şiddeti konuşuyoruz. Mezuniyet töreninde, hak aramak için çıktığı sokaklarda şiddete maruz kalan kadınları hatırlıyor muyuz? Kadın erkek ayrımcılığından daha tehlikesi kadınlar arasında ayrımcılık yapmaktır. Türkiye maalesef bu sıkıntıları yaşamıştır. Kadınlar arasındaki ayrımcılığı ortadan kaldırdık. Dünyanın farklı yerlerinde de benzer manzaralarla karşılaşıyoruz. Kadını hak ettiği konuma çıkaracak çalışmaları yaptık. Bunun için bize çok saldırdılar. Sırf bu sebepten partimizi kapatmaya dahi kalktılar. Milletimizin desteğiyle bu zorlukların üstesinden gelmeyi başardık."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti