Reklam
  • Reklam
Erdoğan’a muhalefetten sert tepki

Erdoğan’a muhalefetten sert tepki

11 Eylül 2020 - 18:59

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bireysel Emeklilik Sistemi'nde toplanan milyarlarca liranın özel sektöre kredi olarak verilebileceğini söyledi. Tartışma yaratan konuya muhalefet kanadından da tepki geldi. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu konu hakkında yaptığı açıklamada, "Parası biten vatandaş, 'belki para koymuş da unutmuşumdur' diye yazlık ceketin cebine bakar ya, işte BES’e el koymak da onun gibi." derken, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, "Böyle bir işlemde devlete olan güveni ortadan kaldırırsınız." açıklamasında bulundu. CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ise, "Yaşanan maalesef bir hayal pazarlaması." ifadelerini kullandı.

 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta başında Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen kamuya ait sigorta şirketlerinin varlık fonu altında toplandığı Türkiye Sigorta tanıtım töreninde Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) toplanan paralar ile özel sektöre uzun vadeli düşük maliyetli kredi sağlanabileceğini de söyledi. Söz konusu açıklamaya muhalefetten büyük tepki geldi.

CHP’Lİ ERDOĞDU: TÜM KAYNAKLAR TÜKETİLDİ

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, konu hakkında yaptığı açıklamada sert ifadeleri kullandı.

Bireysel Emeklilik Sistemi’nin vatandaşın birikimi olduğunu söyleyen Erdoğdu, “Şimdiye kadar Türkiye'deki tüm kaynaklar tüketildi. Yap-İşlet-Devret aracılığıyla sürekli borçlandırıldık, merkez bankası durmadan para basıyor. Varlık Fonu üzerinden Hanize’ye paralel bir hazine daha oluşturdular.” açıklamasında bulundu.

“VATANDAŞIN MÜLKİYET HAKKINA TECAVÜZ OLUR”

Kamu bankalarının dövize müdahalesi sonucu tüm kaynakların tükendiğini belirten Aydoğdu, “Ekonomide bilinenden daha derin bir durgunluk söz konusu ki, bunlar vatandaşın birikimlerine de göz diktiler. Böyle bir hareket vatandaşın mülkiyet hakkına tecavüz olur. Ben bunu şuna benzetiyorum; parası biten vatandaş, ‘belki para koymuş da unutmuşumdur’ diye yazlık ceketin cebine bakar ya, işte BES'e el koymak da onun gibi. Eğer bu gerçekleşirse Türkiye'de büyük bir güvensizlik olur. Sadece Bireysel Emeklilik Sistemi’ne karşı değil, aynı zamanda bankacılık, sigortacılık sistemine büyük bir güvensizlik oluşur.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti