Reklam
  • Reklam
EMİNE ERDOĞAN’ DAN AÇIKLAMA

EMİNE ERDOĞAN' DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Son 17 yılda, 55 bine yakın engelli memur istihdam edildi. Bu, 55 bin kişiyi kendi öz güveniyle buluşturmak, bağımlılık zincirlerini kırmak demek. Engelli memurlarımız artık istedikleri yere tayin edilebiliyorlar. Özel sektörde daha çok istihdam ediliyorlar. İstihdama giden yolda en önemli adım ise, eğitimde fırsat eşitliği sağlamaktır. Bütün bunlar, engelli kardeşlerimiz için bir lütuf değil, insan hakkının teslimi demektir." dedi.

25 Mart 2019 - 16:36

 

Emine Erdoğan, Bağcılar'da Hayat Paylaşım ve Dayanışma Derneği  (HAYPADER) tarafından Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, İstanbul İl Emniyet  Müdürlüğü, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bağcılar Belediyesi’nin  destekleriyle hayata geçirilen Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun açılışına katıldı. HAYPADER Özel Eğitim ve Uygulama Okulu'nun temelinde, demir ve çimento  kadar sevgi ve iyilik düşüncesinin, hayırseverlik bilincinin ve dayanışmanın asil  ruhunun var olduğunu belirten Erdoğan, "Hayırseverlik, insan sevgisi temelinde  yükselen öyle bir bilinç ki, toplumu da yüceltiyor. Verdiği haz, havaya, suya,  toprağa karışıp, kainatta yol alıyor. O nedenle, yapılan en ufak iyiliğin  dünyanın uzak köşelerinde büyük yansımaları olduğunu biliyoruz. İnsanların  birbirine olan güvenini artırıyor." ifadesini kullandı.

Zaman zaman, hayırseverliğin zengin insanlara mahsus bir unvan  olduğunun düşünüldüğünü belirten Erdoğan, "Halbuki hayırseverlerin ortak bildiği  bir sır var ve o da sahip olduklarını paylaştığında bereketin artmasıdır." dedi.  Anadolu irfanının bunu kendilerine her zaman gösterdiğine işaret eden  Erdoğan, normal şartlarda bir kişiye yetmeyenin, paylaşıldıkça çoğaldığını,  kimyasının değiştiğini, iki kişiye yetenin, üç kişiye de yeteceğini vurguladı.

Erdoğan, hayırseverliğin de çeşitli olduğunu dile getirerek, şunları  kaydetti:

"Yeri gelir paranız vardır, bir okul, cami, hastane yaparsınız. Yeri  gelir arkanızda bekleyen bir engelli kardeşinize sıranızı verirsiniz. İki  hareketin değeri de aynıdır. Çünkü ikisinin de özü, kendimizi değil,  karşımızdakini düşünme erdemine dayanır. Ölçüsü ne olursa olsun, dünyaya  yaydıkları iyilik, sevgi için ve en önemlisi örneklikleri için bütün  hayırseverlerimizi tebrik ediyorum. Yaptıkları hayır, hem kendilerine, hem de  gelecek kuşakların hayatlarına büyük manevi hazlar katacaktır. İnanıyorum ki, bu  okul da, nice evladımızın ve ailesinin hayat yüklerini hafifletecektir."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti