Reklam
  • Reklam
EMİNE ERDOĞAN’ DAN AÇIKLAMA

EMİNE ERDOĞAN' DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, sıfır atık seferberliğinin arkasındaki temel fikrin vatandaşlara çok iyi anlatılması gerektiğini belirterek, "Bunun bir tasarruf projesi olduğu kadar, çevre duyarlılığı ve gelecek projesi olduğunu da çok iyi açıklamamız gerekir." dedi.

18 Mart 2019 - 17:22

 

Emine Erdoğan, Başakşehir Belediyesi tarafından "Yeşil şapka takılsın,  geri dönüşüm başlasın" sloganıyla hazırlanan "Çevre Bilinci ve Geri Dönüşüm”  kampanyasının Emin Saraç Kültür Merkezindeki tanıtım toplantısına katıldı.

Çeşitli okullardan öğrencilerin de katıldığı tanıtım toplantısı,  Başakşehir Müzik Akademisi öğrencilerinin konseriyle başladı.

Başakşehir Belediyesinin kampanyaya ilişkin videosunun gösteriminin  ardından sanat, spor, medya dünyasından ünlülerin kampanyayı destekledikleri  görüntülü mesajları katılımcılarla paylaşıldı.

"Yeşil Doğa" programıyla Türkiye'nin çevre sorunlarını ekrana taşıyan  Güven İslamoğlu’nun moderatörlüğünü üstlendiği toplantıda, kampanyaya dikkati  çekmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla üretilen "Başakgiller" adlı çizgi  karakterler ve kampanya şarkısı tanıtıldı.

"TABİAT HERKESİN ORTAK MİRASI"

Erdoğan, yaklaşık 1,5 yıl önce, bir geri dönüşüm projesi olan "Sıfır  Atık Hareketi"ni başlattıklarını anımsatarak, "O ilk gün, ilk mesajımızda 'Bu  projeyi kamu kurumlarından başlatarak tüm toplumda yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu  da belediyelerimizin ve vatandaşlarımızın bu işi sahiplenmesi ile mümkün olur'  demiştik. Bugün burada bu mesajın ne kadar doğru anlaşıldığını görüyorum. Geri  dönüşüm hareketimiz, çok hızlı biçimde, karşılık bulmuş. Bundan büyük bir  memnuniyet duyuyorum. Gençlerimizin, çocuklarımızın sahip çıkmasını ise ayrıca  takdire şayan buluyorum." değerlendirmesini yaptı.

Bugün bu projenin ete kemiğe büründüğünü gördüklerini ifade eden  Erdoğan, şöyle devam etti:

"Hedefimiz sıfır atığı, teknik bir proje olmaktan çıkarıp bir yaşam  kültürüne dönüştürmek, çevreyi koruma duygusunun altyapısını oluşturmaktı.  Başakşehir Belediyemizin bunu başardığını gördüm. Gönül belediyeciliğinin somut  hali işte budur. Slogandan öte, insanımızın yaşam kültürünü şekillendiren  duygusal ve fiziki altyapıyı birlikte hazırlamaktır. Bu girişimin diğer  belediyelerimize de örnek olmasını diliyorum."Tabiat herkesin ortak mirası olduğunu, bu nedenle herkesin hakkı ve  sorumluluğunun da eşit olduğunu vurgulayan Emine Erdoğan, "Tabiatı kirletmek,  kaynaklarını hor kullanmak, bir anlamda başkalarının temiz havaya, suya ve  toprağa olan hakkını çiğnemek demek. İnşallah hepimiz konuya bu hassasiyetle  yaklaşmayı başarabiliriz." dedi.

Kimsenin bilmediği şeyin sorumlusunun da olmayacağını dile getiren  Erdoğan, "Mesela, ortalama 15 dakika kullandığımız bir plastik poşetin, doğada  çözülmesinin yüzyılları aldığını biliyor muyduk?  İnanıyorum ki bu bilgiyi  duyduktan sonra bilinçli insanların yapacağı şey, plastik kullanımını gözden  geçirmek olacaktır." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı