Reklam
  • Reklam
EMİNE ERDOĞAN: "ÇOCUKLARIN MESLEKLERLE TANIŞMASI...

EMİNE ERDOĞAN: "ÇOCUKLARIN MESLEKLERLE TANIŞMASI ARTIK..."

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Tasarım Beceri Atölyeleri, çocuklarımıza öğrendiklerini aynı anda pratiğe dökebilecekleri bir imkan sağlayacak. Çocukların mesleki deneyimle erken yaşta tanışması mümkün olacak. Böylelikle öğrendikleri bilginin ete kemiğe büründüğünü görecekler. Bilgiyi sonradan unutulacak beyhude bir ezbere çevirmeyecekler." dedi.

27 Şubat 2019 - 14:32

Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığınca Bilge Kağan İlkokulu'nda  düzenlenen Tasarım Beceri Atölyeleri (TBA) Tanıtım Programı'na katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, bir ülkenin geleceğinin o ülkenin  çocuklarının alacağı eğitime bağlı olduğuna işaret eden Emine Erdoğan, iyi  eğitimli gençliğe sahip toplumların geleceğini tüm yönleriyle garanti altına  almış olacaklarını, çünkü eğitimin gücü tükenmeyen bir ışık kaynağı gibi her yeri  aydınlattığını söyledi.

Türkiye'nin geleceğinin harcının çocukların bilgi ve becerilerinden  karılacağını belirten Emine Erdoğan, bu harcı zenginleştirmenin de herkesin  görevi olduğunu vurguladı.

Emine Erdoğan, her gün yeni bir dünyaya yeni ihtiyaçlarla  uyandıklarını, zamanın eskiye göre çok daha hızlı aktığını vurgulayarak, "O  nedenle bu yarışı, yeniliklere çabuk ayak uyduranlar kazanacak. Tasarım Beceri  Atölyeleri'ni bu anlamda öncü bir çalışma olarak görüyorum. Bilgiyle  hayat  pratiğini birleştirmeyi hedefleyen bu atölyeler, çocuklarımızı hayata hazırlamayı  amaç edinmektedir." diye konuştu.

Bugüne kadar eğitimin gençlerin ilk iş başvurusu yapacağı ana kadar  geçirilen bir ön dönem olarak algılandığını aktaran Emine Erdoğan, şöyle devam  etti:

"Çocuklarımıza 'sen şimdi sadece derslerini çalış, diğer şeyleri sonra  yaparsın' dedik. Sanatla, sporla uğraşmak isteyen çocuklarımızın bu ilgilerini,  derslerindeki başarıyı azaltacak etkenler saydık. Çocuklarımız, dört duvar  arasında, kendilerine verilen bilgileri ezberleyerek depolamaya başladılar.  Okuldan sonra da odalarına kapanıp test çözerek hayattan kopuk şekilde, nefes  almadan sınav maratonuna hazırlandılar. Bilgi dediğimiz şeyin, hayattaki  karşılığını çoğu zaman onlara gösteremedik. Onlara hammadde verdik ama o  hammaddeden neler üretebileceklerini öğretemedik. Halbuki matematiğin müzik için,  sporun yönetim ve liderlik için, edebiyatın iletişim için, tasarımın yaşam için  ne kadar gerekli olduğunu onlara daha iyi anlatabilirdik."

Bilginin eyleme dönüşmediği durumlarda öğrenme heyecanının da  çoğunlukla olmadığına dikkati çeken Emine Erdoğan, "Okul, öğrenciler nezdinde  önemsizleşiyor. İşte tasarım beceri atölyeleri, çocuklarımıza, öğrendiklerini  aynı anda pratiğe dökebilecekleri bir imkan sağlayacak. Çocukların mesleki  deneyimle erken yaşta tanışması mümkün olacak. Böylelikle öğrendikleri bilginin  ete kemiğe büründüğünü görecekler. Bilgiyi sonradan unutulacak beyhude bir ezbere  çevirmeyecekler." ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARIMIZ BİLGİYİ BİLGİLİĞE DÖNÜŞTÜRECEKLER"

Emine Erdoğan, çocuklara üniversite mezuniyeti ve askerlikten sonra  hayata atılacağının söylendiğini bildirerek oysa öğrenme denilen sürecin anne  karnında başladığını dile getirdi.

"İnsan, yaratılışı itibarıyla hayata atılmayı bu kadar geciktiremez.  Beklerse melekelerini törpülemiş olur." diyen Emine Erdoğan, hayatı bu şekilde  askıya almanın çocuklarda ve gençlerde ruh olgunlaşmasının önüne geçeceğini ve sorumluluk almakta zorlanacaklarını belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti