Reklam
  • Reklam
Elektirik Fiyatlarına Yüzde 14,9 zam!

Elektirik Fiyatlarına Yüzde 14,9 zam!

Elektrik fiyatlarına 1 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere yüzde 14,9 zam yapıldı. Yerel seçimlerin ardından ardı ardına yapılan zamların arasında elektrikte kendi üzerine düşen payı almıştı. En son 1 Temmuz’da yüzde 15 zam yapılan elektriğe yüzde 1 Ekim'de geçerli olmak üzere bir 14.90 zam daha yapıldı. Böylelikle elektriğe bu yıl yüzde 29.90 zam yapılmış oldu.

01 Ekim 2019 - 13:14

Elektrik fiyatı, EPDK'nın bugün saat 13'te yaptığı toplantının ardından zamlandı. Maliyet artışlarının değerlendirildiği toplantıda 1 Ekim itibarıyla elektrik fiyatının konut, sanayi ve ticarethanelerde yüzde 14.90 artmasına karar verildi. Yapılan yeni zamla birlikte elektriğe yıl içerisinde gerçekleştirilen zam oranı yüzde 29.90'a ulaşmış oldu.

Son zamanlarda yapılan zamlarla birlikte vatandaşlar iyiden iyiye zorlanmaya başladı.

EPDK TOPLANTISININ ARDINDAN ZAM AÇIKLANDI!

Elektrik fiyatı, EPDK'nın bugün saat 13.00'te yaptığı toplantının ardından zamlandı.

Maliyet artışlarının değerlendirildiği toplantıda 1 Ekim itibarıyla elektrik fiyatının konut, sanayi ve ticarethanelerde yüzde 14,90 artmasına karar verildi.

 

Yeni tarifenin, olağanüstü bir gelişme olmadığı takdirde 31 aralık 2019 tarihine kadar olan 3 aylık dönemde geçerli olması bekleniyor.

YÜZDE 29.90 ZAM YAPILMIŞ OLDU!

Elektriğe, en son 1 Temmuz’dan geçerli yüzde 15 zam yapılmıştı. EÜAŞ’ın, elektrik dağıtım ve perakende şirketlerine ikili anlaşmalarla sattığı, “toptan” olarak tanımlanan elektriğin birim fiyatı da 20.5 kuruşa yükseltilmişti. Yeni tarifede toptan elektrik fiyatları da 35 kuruşa yükseldi. Toptan elektrikte artış 70 oldu.

EPDK tarafından yapılan açıklamada; "1 Ekim 2019 tarihinden itibaren geçerli olan elektrik piyasası tarifelerini belirleyen maliyet bileşenlerinde oluşan artışlar nedeniyle görevli tedarik şirketlerinden elektrik enerjisi satın alan tüketicilerin tükettiği elektrik tarifelerinde vergi ve fonlar dahil % 14,90 artış yapılmıştır. Söz konusu artışta bir önceki tarife dönemine göre EÜAŞ Toptan Satış Tarifelerinde oluşan değişim en önemli etken olmuştur. Bu kapsamda 1 Ekim itibariyle mesken abonelerince 100 kWh elektrik enerjisi için vergi ve fonlar dahil olmak üzere 71,02 TL ödenecektir' ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek