Reklam
  • Reklam
EKREM İMAMOĞLU KARTAL’ DA KONUŞTU !

EKREM İMAMOĞLU KARTAL' DA KONUŞTU !

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, geçersiz oyların sayımının yüzde 95'lere kadar bittiğini belirterek, "15 bin 500 civarında bir fark var. Neymiş efendim, 15 bin oyla kazanılan, bu küçük fark dedikleri seçimi şaibeli olarak tanımlamaya çalışıyorlar, başvuru yapıyorlar." dedi.

08 Nisan 2019 - 15:39

İmamoğlu, Kartal Belediyesi'ni ziyaretinin ardından vatandaşlara hitap etti. Belediye Başkanı seçilen Gökhan Yüksel'i tebrik etmeye geldiğini dile getiren İmamoğlu, "Ama görüyorum ki siz de beni tebrik etmeye gelmişsiniz." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, yönettiği 12 seçimde tek bir oya dahi sıkıntı gelmemesi adına partililerle her zaman özveriyle çalıştığını belirterek, vatandaşlara verdiği "Göreceksiniz bu kardeşiniz bir tek oya bile bu şehirde sıkıntı getirmeyecek." sözünü tuttuğunu dile getirdi. Emeği geçen CHP'lilere, İYİ Parti'ye, bütün siyasi parti temsilcilerine, süreci yönettikten sonra katkı sunan İstanbul gönüllülerine vatandaşlara teşekkür eden İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nu (YSK) ve CHP'nin iyi kurgulanan sistemiyle seçim süreci takip ettiklerini söyledi. YSK'nın 24 bin oyla kendisinin kazandığını sayfasında göstermesinin ardından maddi hataların düzeltilmesiyle farkın 21 binlere indiğini belirten İmamoğlu, 4 bin oyun kendi partisine, yaklaşık 11 bin oyun da AK Parti'ye maddi hataların düzeltilmesiyle yazıldığını dile getirdi.

Seçim çalışması sırasında yaptığı konuşmalarda insan ayırt etmeyeceğini söylediğini dile getiren İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Hatta benim partime üye olan insanlara söyledim, bana sakın kızmayın, hatta gurur duyun. Onlar da beni alkışladılar. Ben, herkesi kucaklamaya geliyorum dedim. 31 Mart'ta kucaklama cümlesi yüreğimde yerleşmişti ama şu an var ya İstanbul'u sımsıkı kucaklamaya geliyorum. Barış için özgür düşünce için özgürlük için ahlak için vicdan için normalleşmek için Allah aşkına germeyin bu toplumu. Biz, kimilerinin aklından geçen bazı kötü düşüncelerden vallahi anlamayız. Sandıkta ne yapılırmış, ne yapılmazmış vallahi bilmeyiz. Oy atılan ve sayılan oylara bakarız. Aklı başka işlerde olan insanların aklına akıl, sır ermez. Benim aklımda hiç öyle bir şey olmadı, geçmedi. Ben bilmem hile hurda, vallahi anlamam."Bazı medya kanallarının bir kenara koyduğunu anlatan İmamoğlu, "Ama bazı aileler, bazı iş insanları var ki onlarca yıl ailelerinin büyüklerinin kurduğu asil mücadelelerle bugüne getirip taşıdıkları soyadları ile Türkiye'ye örnek olmuş iş insanları var. Ben onların patronluğunu yaptıkları medya kanallarında sesimin kısılmasını onlar adına değil, geçmişleri adına, babaları, anneleri adına bu ülkeye hizmet etmiş o insanlar adına üzüntüyle takip ediyorum" dedi.

İmamoğlu, rakiplerinin adına on kişinin konuştuğunu ve her birinin naklen verildiğini ifade ederek, "Benim de onlara cevabım var beni niye göstermiyorsun? Ben basın açıklaması yapıyorum. Rakibin adına konuşanların cevabı yayınlanıyor ama benim açıklamam yayınlanmıyor. Benim söylediğimi toplum bilmezse, insanlar duymazsa o insanın bana verdiği cevaptan ne anlayabilirsin, böyle adalet olur mu?" diye konuştu.

Eleştirdiği medya kuruluşlarının isimlerini sayarak bunları takip ettiğini aktaran İmamoğlu, "Ailelerine ve geçmişten bugüne iş dünyasına yaptıkları katkılardan dolayı kendilerini uyarmayı kendime hak gördüğüm için uyarıyorum. Yoksa gün gelir isimlerini anmaktan bile vazgeçerim ama saygı duyduğum için bunu söylemek zorundayım" ifadelerini kullandı. İmamoğlu, aklıselim insanları göreve ve sürece davet ettiğini belirterek, "Bu mesele, Ekrem İmamoğlu meselesi değildir. Bu mesele, memleket meselesidir. Bizi daha fazla dünyaya rezil etmeyin. Bizi bir seçimden dolayı demokrasi mücadelesinde mahcup etmeyin. " dedi.

KARTAL BELEDİYESİNİ ZİYARET

Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ile beraber CHP'nin Belediye  Başkanlığını kazandığı Kartal Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'i tebrik eden İmamoğlu, burada basın  mensuplarına yaptığı açıklamada, Yüksel'in siyasetin nasıl yapılacağına dair  yürekli kararlar alan, aynı zamanda danışan, konuşan, paylaşan, ders alan bir  kişi olduğunu söyledi.Yüksel'e başarılar dileyen İmamoğlu, "İnşallah Kartal'da çok değerli  hizmetler yapacak. Zaten bir deneyimle buraya gelmiş olması, belediyeciliğin  içinden gelerek 5 yıl hizmet ettikten sonra, süreci yönetici olarak taşıyor  olması çok kıymetli. Bu bir sağlıklı yol haritası. Deneyimlerimizi paylaşacağız,  birbirimizi güçlendireceğiz. İnşallah Kartal'a işbirliği yaparak nasıl hizmet  yapıldığının farkını da hissettireceğiz bu 5 yılda." diye konuştu.Adalar Belediye Başkanı seçilen Erdem Gül'ü de tebrik eden İmamoğlu,  "Adalar'a gideceğiz ama yüzerek değil. Vapurumuzla gideceğiz." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti