Reklam
  • Reklam
"Ekolojik Hayat Çiftliği"nde organik tarımı...

"Ekolojik Hayat Çiftliği"nde organik tarımı öğreniyorlar

Manisa'nın Demirci ilçesinde 5 yıl önce kurulan "Ekolojik Hayat Çiftliği"nde, yurdun dört bir yanından gelen ve aralarında akademisyen, öğrenci ve ziraat mühendislerinin bulunduğu yılda ortalama bin kişiye ücretsiz eğitim veriliyor.

22 Temmuz 2019 - 15:00

Yılın belirli döneminde çiftliğe gelip ücretsiz konaklayan ve ortalama 3 gün ekolojik yaşam ve organik tarım semineri alan misafirler, bahçede de organik meyve ve sebze yetiştirmeyi öğreniyor.

Demirci'nin Bahçeler Mahallesi'nde 400 dekar arazide kurulu Ekolojik Hayat Çiftliği'nde başta badem ve hünnap olmak üzere, çeşitli türlerde meyve ve sebze üretimi yapılıyor. 10 kişinin istihdam edildiği, 25 yatak kapasiteli çiftlikte belirli aralıklarla ziraat mühendislerince eğitim ve seminerler düzenleniyor.

Katılımcıların konaklayabileceği tesislerde, ziraat mühendislerinin verdiği eğitimler sonunda ayrıca bahçelerde organik tarım denemeleri yapılıyor.

Ekolojik Hayat Çiftliği'nin kurucu ortaklarından Orhan Aztekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014 yılında çiftliği kurmalarının ilk yılında İsviçre Organik Tarım Merkez Enstitüsü ve Türkiye Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği'nin ortak yürüttüğü "Türk - Alman İşbirliği ile Türkiye'de Organik Tarımın Geliştirilmesi" projesi kapsamında Türkiye'nin en iyi organik tarım çiftliği seçildiklerini söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek