Reklam
  • Reklam
Ege’nin sağlık elçisi Prof.Dr. Burak Turna

Ege’nin sağlık elçisi Prof.Dr. Burak Turna

         İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Burak Turna  İskoçya’nın en köklü üniversitelerinden Edinburgh Üniversitesi Hastanesine robotik  cerrahi deneyimini aktarmak üzere davet edildi.

19 Mart 2018 - 01:01

 


 

         Bilim alanında bilgi paylaşımına önem veren Ege Üniversitesi yönetimi de Prof. Dr. Burak Turna’ya gelen bu prestijli daveti olumlu karşılayarak Dr. Turna’nın bir süreliğine Birleşik Krallığa sağlık elçisi olarak gitmesine destek verdi.

         Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde edindiği deneyimi İskoçya’ya taşıyacak olan Prof.Dr. Turna ‘‘ Üniversitemizde robotik cerrahi ameliyatlarını 2012 yılından beri gerçekleştiriyoruz. Bu alanda çok başarılı sonuçlar elde ettik. Ülkemizdeki akademik merkezlerden robotik cerrahi alanında en çok operasyona imza atan ekiplerden birisiyiz. Bu operasyonların neticesinde deneyimimiz çok arttı ve  bu başarı neticesinde ulusal ve uluslararası birçok platformda çeşitli  akademik etkinliklere davetler aldık. Ege Üniversitesinde kazandığım bu deneyim neticesinde İskoçya’da bulunan  Edinburgh Üniversitesi de bana bir davette bulundu. Orada yeni kurulmakta olan robotik cerrahi sistemine akademik ve klinik anlamda katkıda bulunmamı istediler. Ben de gelen bu prestijli teklifi üniversitemiz yönetimine bildirdim. Üniversite üst yönetimimizin de desteği ile bu çerçevede Ege Üniversitesindeki görevime bir süreliğine ara verip Edinburgh Üniversitesi Hastanesinde çalışmaya başlayacağım. Edinburgh'da özellikle prostat ve böbrek kanseri hastalarında robotik cerrahi operasyonlarını yapacağım. Üniversitemi ve ülkemi temsil edecek olmaktan dolayı büyük mutluluk ve onur duruyorum. Desteklerinden dolayı sayın Rektörümüz Prof.Dr. Nejdet Budak’a, sayın Dekanımıza ve Başhekimimize ve Üroloji bölümündeki çalışma arkadaşlarıma  çok teşekkür ediyorum. ’’  şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti