Reklam
  • Reklam
EDREMİT KİTAP FUARI ÜÇÜNCÜ KEZ KAPILARINI AÇIYOR

EDREMİT KİTAP FUARI ÜÇÜNCÜ KEZ KAPILARINI AÇIYOR

Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Edremit Kitap Fuarı 17-25 Ağustos tarihleri arasında Altınkum Sahili’nde düzenlenecek. “Ölmez ağacın gölgesinde kitap” sloganıyla başlayan fuarların üçüncüsüne yaklaşık 100 bin ziyaretçinin katılması bekleniyor.

17 Temmuz 2019 - 16:21

Geçtiğimiz yıl yaklaşık 80 bin kişinin katıldığı Edremit Kitap Fuarı’nın bu yıl, 100 bin ziyaretçiyi aşması hedefleniyor. 3’üncüsü gerçekleştirilecek olan Edremit Kitap Fuarı’nda; yazarlar, gazeteciler ve yerel yöneticiler kitapseverlerle buluşacak.

 

Çocuklara yönelik okuma atölyesinin de  yapılacağı kitap fuarı, her yıl olduğu gibi bu yıl da onlarca söyleşiye ve imza gününe ev sahipliği yapacak.

Edremit ile Midilli’yi “iki yaka” etkinliğinde buluşturacak olan fuarda, Edremit tarihinin yanı sıra, zeytinin yolculuğu da söyleşi konuları içinde yer alıyor.

 

Fuara 100’e yakını bölge yazarları olmak üzere, 160’a yakın, yazar, şair, gazeteci, belediye başkanı ve milletvekili, 60’a yakın yayınevi katılacak. Fuar, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yerel derneklerin ve kuruluşların yayınları okuyucuyla buluşturacak.

 

TÜRK-YUNAN YAZARLAR ÖLMEZ AĞACIN GÖLGESİNDE BULUŞACAK

  

Edremit Belediyesi’nin ev sahipliğinde organize edilen “3. Edremit Kitap Fuarı” ile ilgili açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan,   “Körfezin yetiştirdiği usta yazar, şair, gazeteci Sabahattin Ali’nin ismini ve anısını yaşatmak, bölge insanını kitapla ve yeni fikirlerle buluşturmak,  kitaba ve kitap okumaya katkı sağlamak için bu yıl Kitap Fuarımızın üçüncüsünü düzenleyeceğiz. Fuarın yüz bin okuyucuyla buluşmasını hedefliyoruz.  Bu yıl ilk kez Yunanlı  ve  Türk yazarları ölmez bir ağaç olan zeytin ağacının gölgesinde; kardeşlik, barış ve aydınlık bir gelecek için buluşturmak istiyoruz” dedi.

  

3. Edremit Kitap Fuarı, Edremit’in Altınkum Mahallesi sahilinde ki 2200 m2’lik Edremit Belediye Tesisleri’nde 9 gün boyunca saat 18:00 ile 01:00 arasında kitapseverlere açık olacak.

 

Edremit Belediyesi kitapseverlerin fuara katılımı kolaylaştırmak için 17-25 Ağustos tarihleri arasında, Edremit’in bütün mahallelerinden fuar merkezine ring seferleri düzenleyecek.

 

17 Ağustos Cumartesi günü başlayacak fuarın programı, fuara katılacak yazarlar, gazeteciler ve konuk listesi önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara yönelik nefret söylemlerinin üretilmesinde en etkin faktörlerden biri
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa Birliği ölçeğinde coğrafi işaret alan ilk bala sahip olacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa...