Reklam
  • Reklam
DUŞA GİREN GENÇ KIZ BANYODAN ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA ÇIKIYOR

DUŞA GİREN GENÇ KIZ BANYODAN ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA ÇIKIYOR

23 yaşındaki Niah Selway, Aquagenic Pruritus olarak bilinen ve cildi suyla temas ettiğinde alerjik reaksiyona neden olan nadir bir cilt rahatsızlığından muzdarip. Öyle ki genç kız banyo yaptıktan sonra saatlerce acı içinde kıvrandığını dile getirdi.

11 Ağustos 2021 - 16:44

Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca insan için duş almak, sıradan ve keyifli bir rutin. Ancak Niah için duş almak sancılı ve acı veren bir süreç.

Aquagenic Pruritus olarak bilinen hastalığın pençesinde olan genç kızın duş rutini ise şöyle

"Suya alerjinizin olması duş almayı çok zorlaştırıyor. Öncelikle tansiyonumu ve ateşimi ölçüyorum, sonra hassas ciltlere özel ürünleri alıyorum."

"Kuru bir fırçayı yardımıyla kendimi keseliyorum ve ölü deriden arındırıyorum. Sonra duşa giriyorum. Suyun altına girdikten yaklaşık 5-10 dakika sonra acı başlıyor."

"Ancak bir başlayınca acının dinmesi suyla temasımdan 3 saat sonrasına kadar uzayabiliyor. Duştan çıktığımda genelde acı içinde oluyorum."

"Havluyla kurulanıp cildimi nemlendirdikten sonra acı dinene kadar yatağımda kıvranıyorum. Her şey bittiğinde kendimi zaten çok yorgun hissetmiş oluyorum."

Durumunu oldukça ilgiyle takip eden insanların merak ettiği soruları da yanıtlamış Niah. Eğer çok keskin bir acı hissediyorsa ağrı kesici kullanıyormuş.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti