Reklam
  • Reklam
Dünyanın önde gelen firmalarının derisi Türkiye’den

Dünyanın önde gelen firmalarının derisi Türkiye'den

İzmir'de ham derileri işleyen bir şirket dünyanın önde gelen ayakkabı ve çanta firmalarına ihracat yapıyor.

12 Temmuz 2019 - 11:56 - Güncelleme: 12 Temmuz 2019 - 11:58

İzmir Serbest Bölge AŞ'de (İZBAŞ) deri alanında faaliyet gösteren 50 yıllık firma, son dönemde ihracata ağırlık vermeye başladı. Ukrayna ve Polonya'dan ithal ettikleri ham derileri işleyerek satan firmanın müşterileri ise dünyanın önde gelen çanta ve ayakkabı markaları arasında yer alıyor. 

Sevimli Deri Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ukrayna ve Polonya'dan ithal ettikleri süt danası derilerini fabrikalarında işlediklerini, üretimlerinin yüzde 85'ini ihraç ettiklerini söyledi.

Dünyada bilinen çanta ve ayakkabı markalarıyla çalıştıklarını ifade eden Sevimli, şöyle konuştu:

"Bunlar içinde Bottega Veneta var. Ayakkabı firması olarak Berluti'nin bir kısım derilerini biz gönderiyoruz. Balenciaga var ayakkabı firması. Özellikle Bottega Veneta'nın süt danası deri ihtiyacını karşılıyoruz. Bu firmalar aldıkları bütün ürünlerin denetime tabi tutulabilir olmasını bekliyorlar. Her sene bir defa bizi denetimden geçiriyorlar. Bütün bu üretimleri sadece görünür şekilde değil bazı testlerle de ölçüyorlar. Bir takım yasaklı madddeler var mı diye bir çok teste tabi tutuyorlar. Firma olarak geçen yıl yaklaşık 6 milyon dolar ciro yaptık. Önemli olan yaptığınız ciro değil. Önemli olan yarattığınız katma değer ve sizin cebinizde kalandır. Bizim yaptığımız materyalin katma değeri yüksek."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek