Reklam
  • Reklam
Dünyanın gözü Türkiye sınırında! Rusya-Türkiye ikinci ortak...

Dünyanın gözü Türkiye sınırında! Rusya-Türkiye ikinci ortak devriyesi başladı

Dünya basının yakında takip ettiği, Soçi Mutabakatı kapsamında Rusya ile ortak devriyenin ikincisi bugün yapılıyor. Rus ve Türk askerlerinin devriye için son hazırlıklarını bitirerek, devriyeye başladı.

05 Kasım 2019 - 13:19

Türk ve Rus birlikleri, Resulayn ile Kamışlı arasındaki bölgede ilk ortak kara devriyesini geçen cuma günü yapmıştı. Suriye'de güvenli bölge uygulamaları kapsamında Türk ve Rus askerlerinin ikinci ortak devriyesi başladı.

10 KM DERİNLİĞE KADAR İNİLECEK

Şanlıurfa'nın Mertismail köyünden Suriye tarafına geçilerek askerler, ilk devriyede olduğu gibi askerler, 10 kilometre derinliğe inilecek. Devriyeye iki taraftan beşer zırhlı aracın katılıyor Askeri kaynaklar farklı noktalardan devriye faaliyetlerinin henüz planlanmadığını kaydetti.

İLK DEVRİYE CUMA YAPILDI

Türk ve Rus birlikleri, Resulayn ile Kamışlı arasındaki bölgede ilk ortak kara devriyesini geçen cuma günü yapmıştı. Ortak devriye, Resulayn'ın 40 kilometre doğusu ile Kamışlı'nın 30 kilometre batısı arasındaki bölgede yürütüldü. 8 zırhlı aracın katıldığı 4 saat süren devriyede 10 kilometre derinliğe inilmiş ve 87 kilometre katedilmişti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, devriyeye ilişkin açıklamasında "Bu süreçte herhangi bir YPG/PYD paçavrasına rastlanmadı" dedi. Kalın'ın açıklamasına göre, 3 noktada tünel çalışması tespit edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti