Reklam
  • Reklam
DOLAR HAFTANIN İLK GÜNÜNDE NE KADAR?

DOLAR HAFTANIN İLK GÜNÜNDE NE KADAR?

Dolar/TL geçtiğimiz hafta 14 Ocak`tan beri ilk kez 5.4880`i test ederek sert yükselmişti. Kur yeni haftanın ilk gününe ise 5.45 seviyesinin hemen altında başladı.

11 Mart 2019 - 09:28

Dolar/TL’de yerel seçim öncesi ABD-Türkiye ilişkileri yakından takip edilirken son dönemde başta S-400 olmak üzere ikili ilişkilere yönelik artan endişelerle kur yukarı baskılanmış durumda.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rus yapımı olan S-400 satın alınmasının tercih olmanın ötesinde bir zorunluluk olduğunu belirterek ABD yapımı Patriot alınması konusunda da temasların devam ettiğini söylemişti.

Akar, “S-400’ten dolayı böyle bir noktaya gelinmesi üzücü, bunun anlaşılmasına çalışıyoruz. F-35 ile S-400’ün etkileşmeyeceği bir ortamı sağlayalım diyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

İşlemcilere göre, başta S400-Patriot tercihi olmak üzere ABD-Türkiye ilişkileri, küresel ticaret savaşları, yerel seçimler öncesi yavaşlayan ekonomiyi desteklemek adına atılan ve atılabilecek genişlemeci adımlar ve TCMB’den bu yıl beklenen faiz indirimlerine ilişkin tahminler, lokallerin 5 aydır aralıksız devam eden döviz alımları, yavaşlayan büyüme, yüksek seyreden işsizlik ve enflasyon zaman zaman piyasalar üzerinde baskı unsuru yaratıyor. Dolar/TL şu dakikalarda 5.44 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL ise 6.11 civarında seyrediyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti