Reklam
  • Reklam
DOLANDIRILDIĞI KİŞİDEN 200 TL İSTEYİNCE..

DOLANDIRILDIĞI KİŞİDEN 200 TL İSTEYİNCE..

İstanbul Fatih’de yalnız yaşayan 80 yaşındaki Beycan Dilican’ı “Polisim” diye arayan dolandırıcı 153 bin dolar, 100 bin TL ve bir kasa altınını alarak kayıplara karıştı. Yaşlı kadın altın ve paraları teslim etmeden önce parası kalmadığı için verdiği paradan 200 TL almak istedi. Dolandırıcının yanıtı ise netti: “Hayır.”

09 Ağustos 2018 - 15:15

Fındıkzade'de oturan Beycan Dilican, geçen hafta çalan telefonunu açınca telefondaki kişi emniyet amiri olduğunu söyledi. Bir hırsızlık operasyonu yaptıklarını, ele geçen bazı para ve eşyalarda parmak izi çıktığını söylüyordu. Dilican paniğe kapıldı. Karşısındaki kişi, evinde ve bankasında bulunan para ve ziynet eşyalarında parmak izi karşılaştırması yapacaklarını söyleyip paraları ve altınları hazır etmesini bankaya gittiğinde dikkat çekmek için arsa alacağını söylemesini istedi. O da öyle yaptı. Bankadaki parayı çekti. Eve döndü. Tekrar arayan dolandırıcılara çektiği para ve evde bulunan altınları verdi. Parayı vermesinin üzerinden birkaç gün geçti ancak arayan soran yoktu. Endişeye kapıldı. Bir tanıdığına yaşadıklarını anlattı.

SAKIN HA - HAYIR

Tanıdığı kişi dolandırılmış olabileceğini söyledi. Soluğu karakolda aldı. Karakolda, kendisini dolandıranlardan şikayetçi oldu. Beycan Dilican ifadesinde, "153 bin dolarım, 100 bin liram vardı. Evde de bilezikler ve cumhuriyet altınlarından oluşan bir kasam vardı. Altınlarla birlikte 1.5 milyonumu aldı. Parayı verirken, verdiğim paradan 200 lira istedim. Çünkü param kalmamıştı. Karşımdaki kişi 'Sakın ha, hayır' diyerek bana 200 liramı bile çok gördü. Çok kötü durumdayım." dedi.

Beycan Dilican, Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine geldi. Dilican'a kendisinden parayı alan kişiyi teşhis etmesi için geçmişte gözaltına alınan kişilerin fotoğrafları gösterildi. Ancak fotoğraflarda kendisini dolandıran kişinin fotoğrafı yoktu. Yapılan teşhisin ardından Emniyetten ayrıldı. Çocukları ABD'de yaşayan ve zaman zaman ABD'de kalan Dilican'ı dolandıran kişilerin bulunması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek