Reklam
  • Reklam
Dökmeciler’den İstiklal Marşı açıklaması

Dökmeciler'den İstiklal Marşı açıklaması

Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Metin Dökmeciler; İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Milli Marş olarak kabul edilmesiyle ilgili olarak bir mesaj yayınladı.

12 Mart 2018 - 13:07 - Güncelleme: 12 Mart 2018 - 13:10

Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Metin Dökmeciler; İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Marş olarak kabul edilmesinin 97.yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Dökmeciler’in yayınladığı mesaj şöyle:

"Büyük Türk Milleti’nin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Marş olarak kabul edilmesinin 97.yıl dönümü.

Merhum Mehmet Akif’in, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı; milli mücadele ruhunu, Türk Milleti’nin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır. Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk Milleti’nin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir. İşte bu duygu ve düşünceler içerisinde İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 97.yıl dönümünde; başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için toprağa düşmüş tüm kahraman şehitlerimizi ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyoruz.” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erdoğan: Halkla araya mesafe koymanın siyaset geleneğimizde yeri yoktur
Erdoğan: Halkla araya mesafe koymanın siyaset geleneğimizde yeri...
 Fidan, Ukrayna Meclis Başkanı Stefanchuk ile görüştü
Fidan, Ukrayna Meclis Başkanı Stefanchuk ile görüştü