Reklam
  • Reklam
"DOĞAYI KORUMAK İÇİN BİZ DE VARIZ!"

"DOĞAYI KORUMAK İÇİN BİZ DE VARIZ!"

İzmir'de 500 hektarlık orman alanını yok eden yangının yaraları sarılmaya çalışılırken İzmir'deki sivil toplum kuruluşları harekete geçti. İzmir'in en önemli sivil inisiyatiflerinden LİYAKAT DERNEĞİ , "ORMANLARIMIZ, GELECEĞİMİZ YANIYOR. DOĞAYI KORUMAK İÇİN BİZ DE VARIZ" sloganıyla ağaçlandırma kampanyasına destek vererek, üyelerine bağış yapmaları çağrısında bulundu.

22 Ağustos 2019 - 11:17

İzmir'in farklı noktalarında meydana gelen ve yüzlerce hektar alanı yok eden orman yangınları için İzmir'deki sivil oluşumların başlattığı kampanyalara,  LİYAKAT DERNEĞİ de katıldı.Kaybedilen yeşil alanın yeniden kente kazandırılması ve yeni orman alanlarının oluşturulması konusunda geçtiğimiz hafta oda, borsa ve birliklerin yanı sıra bazı sivil toplum kurululuşlarının da yer aldığı ağaçlandırma seferberliği için LİYAKAT DERNEĞİ de üyeleriyle birlikte kampanyalara destek vereceklerini açıkladı. 

 

 

LİYAKAT DERNEĞİ BAŞKANI BERKAY ESKİNAZİ, orman yangınları ile ilgili büyük üzüntü duyduğunu belirterek şunları söyledi: 

 

 

"İzmir ve EGE bölgesinde meydana gelen yangınlardan dolayı çok üzgünüz. Büyük acı duyduğumuz yangın felaketi, hepimizin içini yaktı. Yangında sadece ağaçlar değil, Ormanlarımız, hayvanlarımız, çiçeklerimiz, çevremiz yanıyor, ekosistemimiz bozuluyor. Orman yangınları, bu ülkenin hangi coğrafyasında olursa olsun aynı şekilde canımızı acıtan ve bizlere doğanın önemini her defasında bir kere daha gösteren en büyük felaketlerden biri oldu.  Bu yangının; doğal güzellikleri ve yer üstü kaynakları ile kendine göreni, hayran bırakan  İzmir'imizde de  gerçekleşmesi , İzmirliler için daha da acı bir tabloyu ortaya çıkardı. 

 

 

Yangında devlet kuruluşlarımız ve İzmir Büyükşehir Belediyesi; insanüstü bir çaba sarfederek yangını kontrol altına almayı başardı. Yangının sebep olduğu zararların karşılanması için uzun yıllar gerekse bile biz başta İzmirliler olmak üzere sivil toplum kuruluşları olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Yangın sonrası yıkımların onarılması için bundan sonraki süreçte tüm kurumlar ve kuruluşlarla birlikte LİYAKAT DERNEĞİ olarak biz de elimizden gelen desteği verecek ve güzel İzmir'imizin ormanlarına yeniden hayat vermek için elimizden gelen yardımı yapacağız. Çocuklarımıza ve gelecek nesillerimize kalacak doğanın en önemli parçası olan ormanlarımızın çeşitli alanlarda yeniden oluşturulması, bu büyük felaketten sonra yeniden hayat vererek ağaçlandırma ve dikim çalışmaları için gereken desteğin verilmesi konusunda üyelerimize çağrıda bulunduk. Yanan ormanların yerine ağaçlandırma yapmak, fidanlar dikmek, bağışçıların yardımlarını esirgememesi bu üzüntü verici dönemde yaralarımızı sarmamızı sağlayacaktır. Kaybettiklerimizi geri getirmek yıllar sürecek. Daha yeşil bir dünya için gerçekleştirilmesi planlanan ağaçlandırma ve toplumu bilinçlendirme çalışmalarımıza destek olmak için biz de varız. LİYAKAT DERNEĞİ olarak üyelerimizle birlikte biz de bu gönüllü oluşuma sonuna kadar destek vereceğiz. “

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek