Reklam
  • Reklam
DİYANET, PROTOKOLDE 28 SIRA BİRDEN ATLADI

DİYANET, PROTOKOLDE 28 SIRA BİRDEN ATLADI

Erdoğan, devlet protokolünde 40’ıncı sırada yer alan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı, önceki gün 12’nci sırada kabul etti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, 14’üncü sırada kaldı.

01 Eylül 2021 - 09:29

Erdoğan'ın Zafer Bayramı kutlamaları sırasında devlet erkanını kabul töreninde protokol gayri resmi olarak değişti. Diyanet İşleri Başkanı da 40. sıradan 12. sıraya çıkarak, daha önce 10. sırada bulunan ve 14. sıraya düşen Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının önüne geçti. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı da Genelkurmay Başkanının önünde yer aldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim, Bütçe, Milli Saraylar, Arşiv Başkanları ise TBMM Genel Sekreteri ile Yargıtay ve Danıştay Başsavcılarının önüne geçti. Külliyedeki törende protokol TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile başladı ve Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay ile devam etti. Oktay'dan sonra ise normalde 17. sırada bulunan AKP Grup Başkanvekilleri sıraya girdi.  Protokolün 3 numaralı ismi Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ise AKP Grup Başkan vekillerinden sonra geldi.

SIRA TAMAMEN DEĞİŞTİ

Eski Cumhurbaşkanları ve ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu törene katılmadığı için, protokolde kaymalar da oldu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de TBMM Başkanvekillerinin önüne geçti. YÖK Başkanından sonra da Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 12. sırada tebrik kuyruğuna girdi. Yeni hükümet sistemine geçilmesiyle birlikte TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı ilk iki sırada yer alıyor. Bu isimleri, daha önceki listede Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay Başkanları izliyordu. Önceki günkü törende ise yüksek yargı başkanlarından önce AKP Grup Başkan vekilleri çağrıldı. Geçen yılki törende Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları 11'inci sırada, Diyanet İşleri Başkanı'nın önünde yer almıştı. Bu yıl Yaşar Güler, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş gerisine düşmüş oldu. 12. sırada olan Orgeneral ve Oramiraller ise daha önce 24. sırada bulunan Türkiye Barolar Birliği Başkanı'ndan sonraya kaydırıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti