Reklam
  • Reklam
Diyabetli çocuklar kampta buluştu

Diyabetli çocuklar kampta buluştu

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı, Büyüme-Gelişme ve Pediatrik Endokrinoloji Bilim Dalı Çocuk Sağlığı Enstitüsü, Çocuk ve Adolesan Diyabetikler Derneği ve Aygaz'ın desteğiyle düzenlenen 27. Diyabetik Çocuklar Kampı, 28 Temmuz- 3 Ağustos'ta DSİ İznik Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

03 Ağustos 2019 - 16:55

Aygaz'dan yapılan açıklamaya göre, diyabetli çocuklara sağlıklı ve mutlu yaşamanın yollarını öğretmek, aralarındaki dayanışmayı geliştirmek, öz güvenlerini artırmak amacıyla gerçekleştirilen ve Türkiye'de çocuklara yönelik ilk sağlık kampı olarak gösterilen Diyabetik Çocuklar Kampı, 15 yıldır devam ediyor. 

Kampta, 9-18 yaş arasındaki 102 çocuk çeşitli etkinliklerle keyifli vakit geçirirken, Büyüme-Gelişme ve Pediatrik Endokrinoloji Bilim Dalı Çocuk Sağlığı Enstitüsü ile Çocuk ve Adolesan Diyabetikler Derneği eğitimleriyle diyabetle yaşamayı öğrendi.

Sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin yanı sıra temel diyabet bakımı ve tedavisiyle ilgili teorik ders alan çocuklara kamp boyunca profesör ve uzman doktorlar tarafından uygulamalı eğitimler verildi. Kamp süresince, diyabetik çocuklara kendi kendilerine yeterek yaşayabilmeleri için ihtiyaç duydukları pek çok konuda destek sağlandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti