Reklam
  • Reklam
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, harita ile Rusya...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, harita ile Rusya mutabakatının ayrıntılarını aktardı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, canlı yayında harita üzerinden Rusya ile imzalanan 10 maddelik Güvenli Bölge mutabakatıyla ilgili ayrıntıları paylaştı. Çavuşoğlu, "Esed rejimi, Adana mutabakatını istese de uygulama kapasitesi yok. Rejimle doğrudan bir temasımız yok." dedi.

23 Ekim 2019 - 10:42

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda Rusya ile varılan 10 maddelik mutabakatla ilgili harita üzerinden önemli açıklamalar yaptı. Çavuşoğlu, "Barış Pınarı Harekatı'nın meşruiyeti kabul edildi." ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu, ayrıca, "Esed rejimi, Adana mutabakatını istese de uygulama kapasitesi yok. Rejimle doğrudan bir temasımız yok." şeklinde konuştu.

"TERÖRİSTLER SINIRIN 30 KM ALTINA ÇEKİLECEK"

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı zirvesinde Amerika ve Rusya görüşmelerinde terör örgütü YPG'ye süre verildi. Amerika ile yapılan mutabakatta YPG' ye 120 saat verilirken, Rusya ile yapılan anlaşmada 150 saat verildi. Rusya ile yapılan mutabakatı ilk okuyan Çavuşoğlu, mutabakatla ilgili açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "150 saatte YPG'li teröristler sınırın 30 kilometre altına çekilecek. Tel Abyad ve Resulayn bölgesinde durum muhafaza edilecek" diye konuştu.

"KAMIŞLI'DA ORTAK DEVRİYE YOK"

"Türkiye 5 günde iki önemli güçle mutabakat sağladı. Barış Pınarı Harekatı'nın meşruiyeti kabul edildi." diyen Çavuşoğlu, "Türk ve Rus askerleri birlikte devriye yapacak. Rejimle karşılaşmamak için Kamışlı'da ortak devriye yok.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti