Reklam
  • Reklam
DIŞ GÜÇLER İLE ALAKASI YOK

DIŞ GÜÇLER İLE ALAKASI YOK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Yaşar Okuyan Kanal İzmir TV Politik Gündem Programında Rıdvan Akgün'ün konuğu oldu.

07 Haziran 2018 - 14:07 - Güncelleme: 07 Haziran 2018 - 14:24

DURMASINI BİLECEKSİN

Fenerbahçe'nin tarihi kongresine değinen Okuyan ''Aziz Yıldırım Fenerbahçe'ye çok emek vermiştir. Hain FETÖ' nün yaptığı kumpas karşısında dimdik ayakta durduğu için, Fenerbahçe için bir bedel ödediği için Aziz Yıldırım'a bir minnet borcumuz var. Ona teşekkür ediyorum. Ancak kongrede ben Ali Koç'u destekliyordum. Bir yerde durmasını bileceksin. Bu sadece Aziz Yıldırım için geçerli değil. Yaşar Okuyan için de geçerli, siyasetçiler için de geçerli. Eğer nerde duracağınız, çizginizi bilmezseniz, sonuçları acı olur. Bu Aziz Yıldırım'a yakışan bir son değildi. Fenerbahçe İçin hayırlı olsun Sayın Ali Koç için hayırlı olsun.'' dedi.

 

MUHARREM İNCE'NİN PERFORMANSI ÇOK İYİ

Muharrem İnce'nin heyecan yarattığını belirten Okuyan ''Muhalefet Cumhurbaşkanı adaylarını açıkladığında Muharrem İnce'nin adaylığı pek gündem oluşturmamıştı. Ve o zaman ki anketlerde oy oranı yüzde 18 civarındaydı. Ancak Sayın Muharrem İnce öyle bir performans gösterdi ki, öyle bir heyecan oluşturdu ki şimdi yapılan anketlerde oy oranı yüzde 30'lara geldi. Sayın Meral Akşener ilk zaman çok heyecan yaratmıştı ancak şimdi biraz gerilemiş durumda. Şu anda iktidar anketler ile algı oluşturmaya çalışıyor. En son referandumu hatırlayalım. Seçimlere 1 ay kala oy oranımız yüzde 60-65'lerde diyorlardı. Seçimde yüzde 51 aldılar. Yine aynısını yapıyorlar. Yüzde 48'lerdeyiz diyorlar buna inanmamak gerekiyor. Manipüle ediyorlar.'' dedi.

 

KILIÇDAROĞLU ÖYLE BİR ŞEY YAPTI Kİ

CHP'den İYİ Partiye geçen 15 milletvekilini de değerlendiren Okuyan ''Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir kısım seçmeni Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptıklarından memnun değildi. İYİ Parti kurulunca bu seçmen İYİ Partiye kaymış oldu. Ancak Kemal Kılıçdaroğlu öyle bir iş yaptı ki. 15 milletvekilini İYİ Parti'ye göndererek büyük bir risk aldı. Cumhuriyet tarihinde böyle bir şeyi ne Ecevit, ne Demirel, ne Mesut Yılmaz kimse yapamazdı. Ben bu hareketiyle Genel Başkanlıktan liderliğe yükselmiştir. Ben değişim vaktinin geldiğini düşünüyorum. Bu iktidar artık gidecek.'' diye konuştu.

 

SAADET PARTİSİ KİLİT ROL OYNAYACAK

Cumhurbaşkanı adaylarından Temel Karamollaoğlu'nun çok iyi bir oy alacağını düşündüğünü belirten Okuyan ''Recep Tayip Erdoğan 2-3 saat süren görüşmelerinde hiçbir liderin ret edemeyeceği teklifler yaptı Karamollaoğlun'a. Ancak Sayın Karamollaoğlu bu ittifakı kabul etmeyerek büyük bir duruş örneği sergilemiştir. Bu seçimde ben Saadet Partisinin kilit bir rol oynayacağını düşünüyorum. Şu anda Saadet Partisi'nin stantlarına saldırılar oluyor. İYİ Partinin stantlarına da saldırmaya başladılar. Artık kaybedeceklerini anladılar.'' dedi.

 

KORKUYORSANIZ BIRAKIN

Ekonomiye de değinen Okuyan ''Şu anda döviz fırlamış durumda. Ekonomi berbat durumda. Bunu dış güçlerle alakası yok.  Biz devleti 118 milyar borç ile bıraktık. Şimdi ise 500 milyar'a yakın. Nereye gitti bu paralar. Ben Bakan iken Ankara'dan İzmir'e tek başıma gelirdim. Geçende uçakta bir bakan'ı gördüm yanıda korumalar ve 5 tane polis. Erdoğan bir yere gidiyor yanında 3 bin polis var. Ben bunu anlayamıyorum'' dedi.

 

VATANDAŞI TEHDİT EDEMEZSİN

Başbakan'ın vatandaşı tehdit ettiğini vurgulayan Okuyan '' Başbakan vatandaşı tehdit ediyor. Sen kimsin. Vatandaşı tehdit edemezsin. Biz bu ülkede çok seçim yaptık. Hangi seçim öncesi vatandaşı tehdit ettik. Vaat veriyorlar 3600 ek gösterge diye. Sen 16 yıldır iktidardasın. Niye yapmadın.'' dedi.

 

MUHARREM İNCE AZ BİLE SÖYLEMİŞ

Apolet sökme meselesine de değinen Yaşar Okuyan ''Sayın Muharrem İnce az bile söylemiş. Ben olsam daha fazlasını yapardım. Bu esnaf yemeği falan değil. Arkada AK Parti bayrakları var. Orada başka bir siyasi parti lideri ile dalga geçiliyor ve bu ülkenin komutanı alkışlıyor. Bu olacak iş mi.'' dedi.

 

KİM BU KADER MAHKUMLARI

Konuşmasında Af meselesine de değinen Okuyan ''Devlet Bahçeli sürekli af konusunu gündeme getiriyor. Kim bu kader mahkumları? Cinayetten 28 bin 996 kişi, cinayete teşebbüsten 1821 kişi, cinsel suçlardan 15.226 kişi, dolandırıcılıktan 5890, fuhuştan 2071 kişi, hırsızlıktan 42.589 bin kişi, sahtecilikten 8874 kişi, uyuşturucudan 35.385 kişi, gasptan 22.881 bin kişi, 23.278 bin kişi de yaralamadan içerde. Kim o zaman bu kader mahkumları. Cumhurbaşkanı ret ediyor, Adalet Bakanı ret ediyor ancak hala neden ısrar ediyorsun.'' diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti