Reklam
  • Reklam
DEÜ İlahiyat’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek

DEÜ İlahiyat'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, sahte ilahiyatçılara gösterdiği tepkiye, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) de katıldı. DEÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hakkı Şah Yasdıman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dinin doğru anlaşılması ve yorumlanması yönündeki hassasiyetine katıldığını ifade etti.

13 Mart 2018 - 10:46

Beştepe’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılımcılara hitap etti. Konuşmasında kadının toplumdaki yeri ve değerini anlatan Erdoğan, kadının dinimizdeki yeri konusunda yanlış açıklamalar yaparak toplumu yönlendirmeye çalışan sahte ilahiyatçılara da tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde ortaya çıkan sahte ilahiyatçıların ne yazık ki kadınla ilgili çok farklı açıklamalarda bulunup, dinimizde kesinlikle yeri olmayan içtihatlarda bulunduğunu belirterek, “Bunlar ya bu asırda yaşamıyorlar, çok farklı bir dünyada, farklı bir asırda, zamanda yaşıyorlar. Çünkü İslam’ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar. İslam’ın hükümlerinin güncellenmesi vardır. Siz İslam’ı 14-15 asır öncesi hükümleriyle kalkıp da bugün uygulayamazsınız. Böyle bir şey yok. Onun için de bugün İslam’ın uygulanması yer, zaman, koşullar her şeyiyle o da değişiyor. İslam’ın güzelliği, önemi burada. Şimdi birçok hoca efendi beni tefe koyup çalacak, o ayrı mesele. Rabbim bizi tefe koymasın, mesele orada” diye konuştu.

DEÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİNDEN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalardaki dinin doğru anlaşılması ve yorumlanması yönündeki hassasiyetine katıldığını ifade eden Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hakkı Şah Yasdıman yazılı bir açıklama yayınladı. Yasdıman, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olarak Cumhurbaşkanımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yapmış olduğu açıklamadan sonraki gelişmeleri dikkatle takip etmekteyiz. Bu açıklamayı fırsat bilen bazı kesimler, Cumhurbaşkanımızın ne dediğini sağduyu ile anlama çabası yerine, durumdan vazife çıkartarak ve haksız bir şekilde, İlahiyat Fakültelerini, İslami İlimler Fakültelerini ve Diyanet İşleri Başkanlığını adeta itibarsızlaştırma kampanyasına başlamıştır. Biz her vesile ile sürekli olarak ülkemizin en önemli dinî kurumlarına saldırıp, kendilerine alan açmaya ve itibar devşirmeye çalışanları kınıyoruz.

Son zamanlarda kız çocuklarına ve kadınlara yönelik şiddetin ve olumsuz açıklamaların artması üzerine, medyada yapılan haberlere bağlı olarak, kamuoyunda oluşan hassasiyeti öne çıkaran Cumhurbaşkanımız konuşmasında bu konuda dikkate alınması gereken temel referansın Kur’an olduğunu vurgulamıştır.

Cumhurbaşkanımız konuşmasında, Kur’an’dan hareketle ve ona ters düşmeyecek şekilde düzenlemeler yapılabileceğini ifade ederken, bu hususa işaret etmiş ve İslam Hukuku’nun en temel kaidelerinden birisi olan ‘zamanın değişmesiyle hükümlerin değişeceği’ ilkesini dile getirmiştir.                                                                         

Biz Dokuz Eylül İlahiyat Fakültesi’nde verdiğimiz eğitim-öğretimle geçmişi ve geleceği kucaklayabilecek, Kur’an’ı asrın idrakine sunabilecek, vizyon sahibi öğrencileri yetiştirmekteyiz. Bunun yanı sıra Kur’an ve sahih sünneti esas alan, bilimsel ilke ve yöntemlere dayalı sağlıklı yorumlar ortaya koymak ve bu bilgiyi toplumla paylaşmak konusundaki sorumluluğumuzun farkındayız.

Cumhurbaşkanımızın 8 Mart 2018 Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, arkasından da 9 Mart 2018 günü yaptığı açıklamalardaki dinin doğru anlaşılması ve yorumlanması yönündeki hassasiyetine biz de katılıyoruz. Görevimizin bilincinde olduğumuzu, bu konuda hâlihazırda yapılan ve ileride yapılacak çalışmalara her türlü bilimsel katkıyı, daha önceden yaptığımız gibi, bundan sonra da vermeye devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti