Reklam
  • Reklam
DEÜ’den görkemli açılış

DEÜ'den görkemli açılış

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü’nün geleneksel olarak düzenlediği Kariyer Fuarı’nın açılışına katılan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, gençleri geleceğe hazırlamanın görevleri olduğunu, bu kapsamda kariyer planlama çalışmalarının artarak devam edeceğini söyledi.

10 Mart 2018 - 17:22

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü’nün geleneksel olarak her yıl organize ettiği Kariyer Fuarı etkinliklerinin en geniş kapsamlısı, 6-7 Mart 2018 tarihlerinde Tınaztepe yerleşkesinde düzenlendi. Fuara katılan yaklaşık 50 ulusal ve uluslararası firma Mühendislik Fakültesi ortak yerleşkesinde stant açtı. Stantları ziyaret eden Mühendislik, Fen Bilimleri ve Mimarlık alanlarında eğitim gören öğrenciler açık iş pozisyonları ile staj olanakları hakkında bilgi verdi. Ayrıca DEÜ Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü ofisinde düzenlenen mülakatlar, DEÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlık Konferans Salonu’nda atölye yapılan çalışmalarla öğrenciler iş dünyası hakkında deneyim kazandı.

ARTARAK DEVAM EDECEK

Fuarın açılışını gerçekleştiren Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, kariyer planlama ile ilgili çalışmalarının artarak devam edeceğini söyledi. “Bu tip çalışmalar gördüğüm kadarıyla geçmiş yıllarda böyle kapsamlı bir şekilde olmamıştı. Fuarımıza 50’ye yakın firmamız katıldı. Bunu sadece burada yapmayacağız, sağlık kampüsünde, dokuz çeşmelerde, İMYO’da yapacağız. Bu artarak devam edecek. Hatta bunları bölüm bölüm bu firmaları eşleştirerek hem firmaların hem de öğrencilerimizin geleceğini tanzim etmek şeklinde olacak. Hedefimiz öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak geleceklerini planlamak. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Onların geleceğini düşünmek yöneticiler olarak bizim görevimizdir. Hem kendi işlerinin patronları olmalarını sağlayacak özgüveni vermek istiyoruz hem de mezuniyetine yakın öğrencileri firmalarla tanıştırıp buralarda çalışmalarını sağlayarak tecrübe kazanmalarını istiyoruz” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİ MÜLAKATLARA HAZIRLIYORUZ

DEÜ Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Murat Çolak, marka üniversite olma yolundaki en önemli etkinliklerden birinin kariyer fuarı olduğunu belirterek, “Ulusal ve uluslararası birçok firmayı öğrencilerimiz ile buluşturuyoruz. Bizim için bu çok önemli bir etkinlik. Bu yıl ilkini Tınaztepe Yerleşkemizde gerçekleştirdiğimiz fuarımızı sağlık, iktisat ve İMYO günleri olarak 3 farklı yerleşkemizde daha gerçekleştireceğiz. Burada üniversitede teorik anlamda verdiğimiz eğitimlere ek olarak, öğrencilerimizi firmalarla bir araya getiriyoruz. Hazırladığımız atölye çalışmalarıyla onları mülakatlara hazırlıyoruz. Bu da onlar için çok büyük bir kazanım oluyor. Mühendislik firmalarının yanı sıra, insan kaynakları, iktisat alanlarıyla ilgili firmalarımız da fuarda öğrencilerimizle buluştu” dedi.

Fuarı ziyaret eden Ekonometri Bölümü 2. Sınıf öğrencileri Büşra Kekillioğlu ve İlayda Bağdatlı ise firmalardan çok fazla bilgi edindiklerini, finans alanında neler yapabileceklerini, mülakatlarda nasıl davranmaları gerektiğini öğrendiklerini anlattı. Fuarın oldukça faydalı olduğunu belirten öğrenciler mutlaka ziyaret edilmesi gerektiğini de belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara yönelik nefret söylemlerinin üretilmesinde en etkin faktörlerden biri
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa Birliği ölçeğinde coğrafi işaret alan ilk bala sahip olacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa...