Reklam
  • Reklam
DEÜ’de güzel sanatlar fakültesi ve konservatuvarın taşınması...

DEÜ'de güzel sanatlar fakültesi ve konservatuvarın taşınması kararı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü, üniversitenin güzel sanatlar fakültesi ve konservatuvarının Tınaztepe yerleşkesine taşınması kararının keyfi olmadığını bildirdi.

26 Haziran 2019 - 12:21

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada üniversitenin, mensuplarının ve vatandaşların can ve mal güvenliğini her şeyin üstünde tuttuğu dile getirildi.

Yapılan çalışmalarda güzel sanatlar fakültesi ile konservatuvarın bulunduğu yapıların depreme dayanıksız olduğunun belirlendiği belirtilerek, "Her iki birimimizin ivedi taşınmasına ilişkin yapılan değerlendirmede, konunun bir tercihten öte kanuni bir zorunluluk halini aldığı, tehlikenin kapıda olduğu açık ve net şekilde ifade edilmiştir. Bunun yanında Tınaztepe'de yeni yapılmış olan binamızın da her türlü ihtiyaca cevap verecek şekilde birimlerimizin isteğine uygun olarak dizayn edileceği de vurgulanmıştır. Özveride bulunmasını istediğimiz mensuplarımıza, yeni binalar yapılıncaya kadar eğitim ve öğretim faaliyetlerinin devamını sağlamak için geçici bir çözüm bulunduğunun altı çizilmiştir." ifadeleri kullanıldı.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti