Reklam
  • Reklam
’Depolar Kışa Hazır’

'Depolar Kışa Hazır'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, doğalgaz tüketiminin artacağı kış mevsimi öncesinde yaklaşık 6 milyar metreküplük gazın depolanmış olacağını duyurdu.

27 Temmuz 2022 - 12:47

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, enerji piyasasında bir kriz yaşandığını ve kış mevsimine girerken doğalgaza erişimin önemli olduğunu belirterek, "Kışın doğal gaz tüketimi yüksektir ve depolara yaz aylarında gaz basmak gerekir. Tuz Gölü depolama tesisimizde 1,2 milyar metreküplük kapasite tamamen dolu. Silivri'deki depolama tesisimizin de yüzde 82'si dolu. Eylül sonuna kadar tamamı dolmuş olacak. Toplamda yaklaşık 6 milyar metreküplük gaz depolamış olacağız." dedi.

Katıldığı bir televizyon programında değerlendirmelerde bulunan Dönmez, jeopolitik risklerin petrol ve doğal gaz gibi stratejik ürünlerin fiyatlarını çabuk etkilediğini söyledi.

Dönmez, enerji piyasasında hareketli günlerin yaşandığını belirterek, "25-30 yıldır enerji sektöründeyim. Bu kadar öngörülemez bir dönem hatırlamıyorum. Yarın, önümüzdeki hafta ya da ay ne olacak sorusunun cevabı verilemiyor" diye konuştu.

Avrupa'nın kışa girerken doğalgazın fiyatına bakmadığını ve önemli olanın gaza erişim olduğunu vurgulayan Bakan Dönmez, Türkiye'nin doğalgaz temini için yeterli kontratlarının olduğunu ve spot piyasadan da gaz alma seçeneği bulunduğunu hatırlattı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti