Reklam
  • Reklam
Darbeci albay ’hafıza kaybı’ yalanına sığındı

Darbeci albay 'hafıza kaybı' yalanına sığındı

FETÖ'nün darbe girişiminde İBB'nin işgali ve 14 kişinin şehit edilmesine dair davada, ifade ve görüntülerde ateş açtığı belirlenen sanık eski albay Zeki Demir, "hafıza kaybı" yalanına sığındı.

07 Şubat 2019 - 17:22

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) işgali ve burada çıkan olaylarda Prof. Dr. İlhan Varank'ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin şehit edilmesine ilişkin davada, sanık eski albay Zeki Demir, iddianamede yer alan görüntülerde ateş açtığı tespit edilmesine rağmen "hafıza kaybı" yalanına sığınarak hakkındaki suçlamaları reddetti.

Hain darbe girişiminin ardından mahkemelerde hesap sorulan terör örgütü üyeleri, yargılama aşamasında örgütün yönlendirmesiyle inkar taktiğini uyguluyor.

15 Temmuz'da İBB'nin işgalinden sorumlu en rütbeli sanık olan, darbe girişiminden yargılanan eski İBB Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç'un "hazır ol" şeklinde bekleyerek karşıladığı darbeci albay Zeki Demir, 15 Temmuz gecesi vatandaşlara hedef gözeterek ateş açtı.

Tunç ile buluşan darbeci Demir'in daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediye binasını ele geçirdiği, hedef gözeterek ateş ettiği, polislerle çatıştığı ve darbeci askerleri koordine ettiği görüntüler, güvenlik kameralarına yansıdı.

Darbeci askerlerin koordinesini sağlayan ve "ateş açma" emri veren Demir'in kendisine İBB'nin işgali görevini veren darbeci eski kurmay albay Sadık Cebeci'ye izahat verdiği, bunun sonucunda Cebeci'nin de "Yurtta Sulh" isimli WhatsApp grubuna "İBB KONTROL altında sorun yok" şeklindeki mesaj ile durumu bildirdiği tespit edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti