Reklam
  • Reklam
"CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK UYUŞTURUCU OPERASYONLARINI...

"CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK UYUŞTURUCU OPERASYONLARINI YAPTIK"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yıllarca bir vesayet sistemiyle yönettiler. İstediklerini indirdiler, istediklerini bindirmeye çalıştılar. Şimdi millet 50 gramlık oy pusulası ile hükümet sistemini değiştirdi. Bakın önümüzdeki 4,5 yıl seçim olmayacak Türkiye'de. Tam 50 yıl sonra ilk kez böyle bir şey gerçekleşecek." dedi.

19 Mart 2019 - 09:45

Soylu, Antalya'nın Demre ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara  hitap etti.

Türkiye'nin önemli bir seçime gittiğini belirten Soylu, önümüzdeki 4,5  yıl bir daha Türkiye’de seçim olmayacağını söyledi. Ülkede 1969’dan bugüne kadar 4,5 yıl seçimin olmadığı hiç bir dönem  yaşanmadığına dikkati çeken Soylu, ülkenin çok sıkıntılar, dertler yaşadığını  ifade etti.

Ülkede başbakan ve bakanların asıldığını anlatan Soylu, "Bu ülkede  darbeler yapıldı. Her 10 yılda bir bizi korkutmak için yüzde 8 binlik gecelik  faizler oldu. Değerlerimize, törelerimize saldırdılar. Polis arabasına koyacak  benzini, mazotu bulamayan bir Türkiye'yi hep beraber yaşadık. Emekli maaşlarını  ödeyemeyecek bir Türkiye vardı. 500 milyon dolar için IMF’in kapılarında  süründük." diye konuştu.

Ülkede terörle mücadele ederken Amerika ve Avrupa'nın verdiği  silahları 'şurada kullanırsınız, burada kullanamazsınız' diye sonradan parmak  sallamalar yaşandığını hatırlatan Soylu, "Bu ülkede Menderes'ten Demirel'e,  Erbakan'dan Türkeş'e  kadar bütün siyaset adamlarını, devlet adamlarını gazete  manşetleriyle sindirmek, onları itibarsız hale getirmek, milletin gözünden  düşürmek, korkutmak ve ürkütmek için yapılan onca senaryo oldu. Ailelerine kadar  saldırmalar oldu. Kendi dediklerini yapmayınca, onları milletin içerisine çıkamaz  hale getirmek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar." değerlendirmesinde  bulundu.

"Bu millet kardeş kavgasından çok çekti"

Süleyman Soylu, bu milletin terörden, anarşiden, kardeş kavgasından  çok çektiğini vurgulayarak, "Türk Kürt, Alevi Sünni, sağcı solcu, laik dindar,  başı açık başı örtülü, yıllardan beri bu milletin yakasından düşmüyorlar. Gecenin  bu saatinde ben buraya, on yıllardan beri bu millete çektirdiklerine rağmen,  tehdit etmelerine rağmen, korkutmalarına rağmen hiç eğilmediniz, dimdik durdunuz,  onun için geldim." dedi.

Millete yukarıdan bakıp, "evet iktidar olursunuz ama muktedir  olmazsınız" diyenlere milletin gereken cevabı verdiğini anlatan Soylu, sözlerini  şöyle sürdürdü:

"Bankaları hortumladılar. 53,5 milyar dolar bu ülkenin bankalarından,  bu ülkenin milletine kambur olarak yüklediler. Gezi olaylarında faiz yüzde üç  buçuk, dörttü. Bakın birisi 1997, ötekisi 2013 aradaki  tarihe bakar mısınız  Allah rızası için. Yıllar sonra yine aynı senaryoyu ortaya koydular. Faiz yüzde  üç buçuk dörtten, Gezi olaylarının sonunda faiz yüzde 11-12'ye çıktı. 100 milyar  dolarlık yatırım  yapmıştık yetmedi. IMF'yi Türkiye'den gönderdik. Bir prangadan,  bir mahkumiyetten daha kurtulmuştuk ve Türkiye'de faizi üç buçuk dörtten, Gezi  olaylarında 15'e yükselttiler. Hiç acımadılar Türkiye'ye.17-25 Aralık  darbesinden, 6-7 Ekim olayları, ardından 7 Haziran seçimleri. HDP denilen parti 7  Haziran’da yüzde 13 oy aldı ama durmadılar. Doğu ve Güneydoğu'yu yaktılar.  Camileri, okulları, spor salonlarını, kütüphaneleri, Siirt Hastanesi'ni yaktılar.  25 bin evi tarumar ettiler. İnsanlar orada yaşayamaz oldu. Hiç düşmediler bu  ülkenin yakasından.15 Temmuz Darbesi. O Amerikan uşağı olan, Pensilvanya’daki  şarlatanla bu ülkeyi teslim almak istediler. Bu ülkenin onurunu, şerefini teslim  almak istediler."Irak'ın kuzeyinde bir devlet kurmak isteyenlerin ardından Afrin'de bir  terör merkezi oluşturup Türkiye'nin güneyi ve Ortadoğu ile olan bağını tamamen  koparmak istediklerine işaret eden Soylu, Türkiye'yi birilerinin içine sıkışmış  bir devlet haline getirmek istediğini belirtti.

Amerika'nın döviz operasyonları yaptığını, Türkiye'nin tam seçime  giderken iktidar ile milletin arasını bozup önümüzdeki 4,5 yıl için bir zafiyet  oluşturabilir miyiz çabasına girdiğini vurgulayan İçişleri Bakanı Soylu, şöyle  devam etti:

"Bunların tezgahları ve oyunları bitmiyor. Az buçuk zayıfa düşersek bu  oyunları kat be kat üzerimizde oynayacakları apaçık ortadadır. Kutsallarımıza  saldırdılar. Bu ülkede ezanı Muhammedi'yi yasaklamışlardı. Bu millet 50 gramlık  oy pusulası ile ezanı Muhammedi'yi aslıyla buluşturdu. Çok uzak değil 28 Şubat  sürecinde 20 yıl önce çocuklarımızın 15 yaşından önce Kuranı Kerim okumasını  yasakladılar. Okutamazsınız dediler. Bu millet 3 Kasım 2002'de Tayyip Erdoğan'ı  iktidara getirdi. Onun da önü açılmış oldu. O da 50 gramlık oy pusulası ile oldu.  Yıllarca bir vesayet sistemiyle yönettiler. İstediklerini indirdiler,  istediklerini bindirmeye çalıştılar. Şimdi millet 50 gramlık oy pusulası ile  hükümet sistemini değiştirdi. Bakın önümüzdeki 4,5 yıl seçim olmayacak  Türkiye'de.Tam 50 yıl sonra ilk kez böyle bir şey gerçekleşecek. "

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti