Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ombudsmanlık Toplantısı’nda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ombudsmanlık Toplantısı'nda

25 Eylül 2017 - 13:07

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da, Uluslararası Ombudsmanlık Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, ''Şunu herkes bilsin ki AB ile Türkiye arasında artık bir tiyatro oyununa dönen bu mücadelede havlu atan taraf biz olmayacağız'' diye konuştu. 

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

“Devletlerimizin uzun soluklu olmasının sebeplerinden biri de, halkın sesine kulak vermelerini sağlayacak mekanizmalar kurabilmeleridir.”

“İdare ile halk arasındaki hak arama yolları ne kadar güvenilir olursa, ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışımız o derece vücut bulur.”

“Suriye, çeşitli devletlerin ve terör örgütlerinin güç savaşları arenasına döndüğü halde, Birleşmiş Milletler kılını kıpırdatmadı.”

“Kuzey Irak’taki bölgesel yönetimin referandum kararı, fırsatçılık kokan bir girişimdir.”

“Irak’ın birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacı bulunduğu bir dönemde, ayrılık yönünde adımlar atılması kabul edilemez.”

“Bu bölgeyi tek bir grubun kontrolü altına almaya çalışması, yeni çatışmaların, zulümlerin habercisi olmaktan öte bir anlam taşımayacaktır.”

“Irak’taki referandumu sonucuna bakmaksızın yok hükmünde kabul ediyoruz ve gayrimeşrudur, diyoruz.”

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İsrail'in İran'a yönelik saldırılarının yavaşlamayacağını söyledi
İsrail'in İran'a yönelik saldırılarının yavaşlamayacağını...
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: İklime Dirençli Ormancılık Projesi, ormancılık tarihimizin en kapsamlı ve stratejik projelerinden oldu
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: İklime Dirençli Ormancılık...