Reklam
  • Reklam
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BİR FELAKETTİR GİDİYORUZ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BİR FELAKETTİR GİDİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel bölgesinde cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Ülkemiz de bir süredir tabii felaketlerle boğuşmaktadır. Amerika'sı da böyle, Almanya'sı, Kanada'sı böyle. Hep bu tür felaketlerle boğuşuyorlar. Bir felakettir gidiyoruz" diye konuştu.

13 Ağustos 2021 - 14:14

Kastamonu'da 11 Ağustos'ta etkili olan şiddetli yağmur sonrasında meydana gelen sel Abana, Azdavay, Bozkurt, Cide, İnebolu ve Küre ilçelerinde hayatı adeta felç etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da temaslarda bulunmak üzere Kastamonu'yu ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilçesinde cuma namazını kıldığı Yeni Camii’nin çıkışında vatandaşlara seslendi.

Erdoğan’ın açıklamalarının satır başları şöyle:

* Salı başlayan yoğun yağışlar Kastamonu, Bardın ve Sihop illerimizde maalesef büyük sel felaketlerine neden oldu.

* Kastamonumuzda Bozkurt, Azdavay, İnebolu, Küre ve Pınarbaşı ilçelerimiz bu yağışlardan en çok etkilenen yerler oldu.

* Bartın’ın Ulus, Sinop’un Ayancık ilçelerinin kimi köyleri de selden ciddi manada etkilenen yerler arasında.

* Öncelikle hepinize geçmiş olsun dileklerimi sunmak istiyorum. Malesef ölen kardeşlerimiz oldu onlara Allah’tan rahmet diliyorum.

* Yakınlarına ve milletimize başınız sağ olsun diyorum. Bartın’da kaybolan vatandaşımız için çalışmalar sürüyor.

* Ülkemiz de bir süredir tabii felaketlerle boğuşmaktadır. Amerika’sı da böyle, Almanya’sı, Kanada’sı böyle. Hep bu tür felaketlerle boğuşuyorlar. Bir felakettir gidiyoruz.

* Doğu Karadeniz’de epeyce bir ilçemizde selin yol açtığı sıkıntılarla mücadele ettik. Birkaç gündür de Batı Karadeniz’de sel felaketleri ile uğraşıyoruz.

* Felaketlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın üzüntüsü, milletimizin ortak üzüntüsüdür. Devlet olarak tüm imkanlarımızla sizlerle beraberiz.

“KÜLLERİMİZDEN İNŞALLAH YENİDEN AYAĞA KALKACAĞIZ”

Vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı otobüsünden hitap eden Erdoğan, söyle konuştu:

* Abanalı kardeşlerim. Öncelikle Cuma’nız mübarek olsun. Bu sel afeti, sel felaketi sebebiyle ölenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm yakınlarımıza, milletimize başsağlığı diliyorum.

* Rabbim beterinden korusun diye de niyaz ediyorum. Bugün Bozkurt’a geçip Cuma’yı inşallah orada kılacağız. Bozkurtlu kardeşlerimizle hemhal olacağız. Abana da bu felakette mağdur oldu.

* Sizi selamlamadan geçmeyim istedim. Şunu çok net söylüyorum. Bizler Allah’ın izniyle bu afetleri de aşacağız ve ne gerekiyorsa devlet olarak elimizden geleni süratle yapıp inşallah hep söyleriz ya; ‘Küllerimizden inşallah yeniden ayağa kalkacağız.’ Hiç merak etmeyin evelallah bu millet hiçbir zaman çömelmedi, yine çömelmeyeceğiz.

* Bu devlet hiçbir zaman çökmedi, yıkılmadı yine yıkılmayacağız. Süratle de inşallah en kısa zamanda bütün mağduriyetleri gidermenin gayreti içinde olacağız. İçişleri, Ulaştırma, Çevre ve Şehircilik Bakanı hep birlikte buradayız ve yerinde değerlendirme yapacağız. Diğer bölgelere yine bakan arkadaşlarım var.

* Milletvekilli arkadaşlarımızla beraber bölgedeyiz. Buralardaki tespitleri yaptıktan sonra da adımlarımızı atacağız. Teşekkür ediyorum, sizleri Allah’a emanet ediyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti