Reklam
  • Reklam
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyaretini iptal edebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyaretini iptal edebilir

13 Kasım'da Washington'a giderek ABD Başkanı Trump ile görüşmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Temsilciler Meclisi'nden geçen Türkiye karşıtı tasarılar ve Trump'ın diplomasi sınırlarını aşan mektubuna tepki olarak bu ziyaretini iptal edebileceği öne sürüldü.

04 Kasım 2019 - 16:49

Geçen hafta ABD'de Temsilciler Meclisi'nden peş peşe geçen Türkiye karşıtı iki tasarının geçmesi Ankara-Washington hattında büyük bir krize sebep olmuştu. Hiçbir konuda anlaşamayan Cumhuriyetçi ve Demokrat siyasetçilerin Türkiye karşıtlığında anlaştığı iki tasarıdan biri 1915 olaylarını "Ermeni soykırımı" olarak nitelendiren tasarısıydı. Hemen ardından ise Suriye operasyonu nedeniyle Ankara'ya yaptırımlar öngören tasarı kabul edilmişti.

ERDOĞAN ZİYARETİNİ İPTAL EDEBİLİR

Bu adımlar Ankara'nın büyük tepkisini çekerken bugün Reuters'a ismini açıklamadan konuşan Türk yetkililer 13 Kasım'da ABD'ye gitmesi planlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ziyaretini iptal edebileceğini öne sürdü.

"ERDOĞAN'IN ZİYARETİ BEKLEMEDE"

Reuters'ın özel haberinde ismini açıklamayan 3 Türk yetkilinin görüşlerine yer verildi. Yetkililer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelecek hafta yapacağı ziyareti protesto amaçlı iptal edebileceğini söyledi. İsmini açıklamayan yetkili, "Atılan bu adımlar iki ülke ilişkisine ciddi bir şekilde zarar veriyor. Bu kararlardan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti beklemede" dedi. Yetkili son kararın henüz verilmediğini açıkladı.

"EĞER ATMOSFER DEĞİŞMEZSE..."

Reuters'a konuşan bir diğer yetkili ise, Trump'ın mektubu ve onaylanan tasarıların iki ülke arasındaki ilişkiye zarar verdiğini söylerken, "Eğer atmosfer değişmezse bir ziyaret olmasının bir anlamı kalmayacak" yorumunu yaptı.

"HENÜZ KARARIMI VERMEDİM" DEMİŞTİ

TBMM'de partisinin grup toplantısına katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlamış ve konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yapmıştı: "Henüz kararımı vermedim, soru işaretleri var."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti