Çocukların farkındalığı gelişiyor

Çocukların farkındalığı gelişiyor

21 Eylül 2017 - 16:24

Trakya İzciler Birliği (TİB) Federasyonu Başkanı Orhan Taymaz, Dünya Bağımsız İzciler Örgütü (WOIS) Başkanı Agustin Soto ile federasyonun İzmir il yöneticileri Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret etti. Merkezi Sakarya’da bulunan federasyonun engelli bireyler için başlattığı ‘Melek İzci’ çalışmaları kapsamında İzmir’e geldiklerini belirten Federasyon Başkanı Taymaz, İzmir’in iyi bir aktivite merkezi olduğunu ve engelli izcileri biraraya getirecek bir merkezi İzmir’de açmak istediklerini dile getirdi.

‘Melek İzciliği’ adı altında oluşturulan engelli izci çalışmalarının en  iyi şekilde yürütüleceğine inandığını belirten Taymaz, “İzmir engelli izciliğinde tüm dünyanın merkezi oldu. 'Engelli İzciler Dünya Masası' ile 'Engelli İzciler Avrupa Masası' başkanlıklarına da İzmir’den Esin Akgür ile Emel Pektezel seçildi. İzmir’den dünyaya açılmak ve engelli izci çalışmaları konusunda İzmir’in merkez olmasını, Melek İzciler’in merkezinin İzmir olmasını arzu ediyoruz. Yerel yöneticilerin, yani sizlerin de destekleri ile başaracağız” dedi.

İzmir’de engelli izci merkezi kurmak için destek beklediklerini dile getiren Taymaz, amaçlarının engelli bireyleri topluma kazandırmak olduğunu söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri bünyesinde engelli izciliğinin kurulduğunu belirten Esin Akgür, haftada iki gün İnciraltı Kent Ormanı’nda eğitim çalışmaları yaptıklarını söyledi. Engelli ve engelsiz izcilerin bir arada eğitim aldığını belirten Akgür, “Amacımız; bir arada yaşamak ve farkındalıkların gelişmesi. Farkındalıkla yetişen çocuklar geleceği ona göre şekillendirecektir “ dedi.

Desteğe her zaman hazır olduklarını ancak arazi tahsisinde bulunmanın çok zor olduğunu söyleyen Pekdaş, “İzmir’in topografyasından kaynaklı izcilik çalışmaları için kamp oluşturacak kadar düz bir alanımız yok” dedi. Ziyaret sonunda Taymaz desteklerinden ötürü Başkan Pekdaş’a teşekkür etti. Dünya Bağımsız İzciler Örgütü (WOIS) Başkanı Agustin Soto ise plaket verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kurum: Bu ülkede ev sahibi olmayan tek bir dar gelirli vatandaşımız kalmayana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz
Kurum: Bu ülkede ev sahibi olmayan tek bir dar gelirli...
Bakan Yumaklı: Parsel Bazlı Verim Sigortası uygulamasını pilot olarak 2026'da Tekirdağ'da başlatacağız
Bakan Yumaklı: Parsel Bazlı Verim Sigortası uygulamasını pilot...