Reklam
  • Reklam
Çocuklar Mikroorganizmaların Dünyasına Giriş Yaptı

Çocuklar Mikroorganizmaların Dünyasına Giriş Yaptı

Ege Üniversitesi(EÜ) yaz etkinlikleri kapsamında Bornovalı ilköğretim öğrencilerini ağırladı. EÜ Çocuk Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEÇEM) koordinatörlüğünde gerçekleştirilen “Yaz Okulu Projesi” kapsamında “Mikroorganizmaların Dünyası” eğitimi gerçekleştirildi.

02 Ağustos 2019 - 11:35

Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Yaşa öncülüğünde sunum yapıldı. Prof. Dr. İhsan Yaşa, “Popüler konulara değinerek öğrencilerin ilgisini çekmeye, gelecekte görecekleri şeylere altyapı oluşturmaya çalıştık. Biz öğrencilerin anlayabilmesi için görsellerle mikroskop ile basite indirgeyip onların bilgi düzeyine uygun bilgiler verdik” dedi.

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tansel Yalçın ise “Toplumumuzda mikroorganizmaların tamamen zararlı olduğu düşüncesi bulunmakta biz çocukların zihninde oluşan bu önyargıyı kırarak mikroorganizmaların yararlarından bahsetmeye çalıştık. Bu çerçevede onlara temel bilgileri vererek mikroorganizmalar zararlıdır önyargısını kırarak onlara farkındalık sağlamayı amaçladık” diye konuştu.

Sunumun ardından öğrenciler Ege Üniversitesi kampüsü içinde bulunan Tabiat Tarihi Müzesini gezdi. Tabiat Tarihi Müzesi Müdürü Prof. Dr. Tanju Kaya, müze gezisinin öğrencilerin ufkunu açtığını ve kendilerinin de bu etkinlikten çok memnun olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Kaya çocukların gelişimi için gerekli olduğunu düşündüğü bu etkinlik için EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’a teşekkürlerini de iletti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek