Reklam
  • Reklam
"CHP’YE OY VERMEYECEKLER"

"CHP'YE OY VERMEYECEKLER"

Ankara'da dün Muharrem İnce başkanlığında bir araya gelen muhaliflerin toplantısına ilişkin açıklama yapan çağrı heyeti sözcüsü Gaye Usluer "630 delegenin imzası bir şekilde 600'ün altına düşürüldü. 630 delegemiz imzalarının arkasındalar, 630 imzanın gereğinin yerine getirilmesini istiyorlar" dedi. Yerel seçimler öncesinde olağanüstü seçimli kurultayın yapılmasını istediklerini kaydeden Usluer, atacakları adımlara ilişkin hafta içinde bir deklarasyon yayımlayacaklarını bildirdi.

13 Ağustos 2018 - 12:03

'UZLAŞILMASI GEREKİR'

Öte yandan kurultay için imza veren delegelerden 200 kadarının katıldığı toplantıda Muharrem İnce 40 dakika kaldı. İnce, kurultayla ilgili yol haritası konusundaki görüşlerini delegelerle paylaştı. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi de katılırken Kocaoğlu, sokakta insanların mevcut yönetim olduğu sürece bir daha CHP'ye oy vermeyecekleri yönünde beyanda bulunduğunu belirterek mutlaka uzlaşılması gerektiğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu'na bayrak açan Aziz Kocaoğlu'nun tüzük kurultayı kararına da destek vereceğini bildirdiği kaydedildi. Bazı delegelerin ise kurultay çağrı heyetini eleştirdiği, imza sürecinin iyi organize edilmediği eleştirisinde bulunduğu, yine Muharrem İnce'nin imza sürecine katılması gerektiğini söylediği öğrenildi. Delegelerin bir bölümü tüzük kurultayı yapılsa bile sonuç alınamayacağı görüşünü dile getirdi.

İNCE: PARTİNİN SAHİBİ BİZİZ

Muhalif toplantısı öncesi konuşan Muharrem İnce, mevcut yönetime kiracı göndermesi yaptı.

İnce, "Değişim talebini görmezden gelmemek lazım. Siyasi partiler kurultayla 2 yıllığına yönetici seçer. Bu kişilere delegeler partinin tapusunu vermez, sadece yönetme yetkisini verir. Atatürk'ün partisinin tapusu millete aittir. Genel Başkan ve MYK üyelerine değil. Dolayısıyla parti yöneticileri kiracıdır. Ev sahibi biziz. Kiracı diyor ki 'Ben evi tahliye etmeyeceğim. 'Kötü, hor kullanıyorsun evi diyoruz. 'Hayır, tahliye etmeyeceğim' diyor. Peki biz ev sahibi olarak evi yakacak mıyız? Hayır. Arkadaşlara tavsiyem bu" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU FORMÜL ARIYOR

Kılıçdaroğlu da bu kez olası bir tüzük kurultayını engellemek için formül arıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultay kavgasındaki umudu ise bu kez örgüt yönetimlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığına getirdiği İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı. Uzun süredir örgütlerin tepki gösterdiği Bülent Tezcan ve Tekin Bingöl gibi isimleri yönetimden uzaklaştıran Kılıçdaroğlu'nun geçmişte İstanbul il başkanlığı da yapan Salıcı'ya parti örgütlerini emanet etmesinde tüzük kurultayı riskine karşılık delegeyi ikna edebilme olasılığının yattığı iddia ediliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti