Reklam
  • Reklam
CHP MERKEZLİ BİR OPERASYON YAPILMAYA  ÇALIŞILDI?

CHP MERKEZLİ BİR OPERASYON YAPILMAYA  ÇALIŞILDI?

Kanal İzmir TV’de Rıdvan Akgün’ün hazırlayıp sunduğu “Politik Gündem” programına konuk olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Gazeteci Yaşar okuyan, İzmir’de CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı Adayını açıklamamasının perde arkasında CHP Genel Merkezine kadar uzanan siyasi oyunların olduğunun altını çizdi.

21 Ocak 2019 - 17:53 - Güncelleme: 21 Ocak 2019 - 18:06

Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mücadele eden aday adayları içerisinde en önde olan isimlerin başında gelen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in babası Nurettin Soyer için asılsız iddialarda bulunulmuştu…  AK Parti ile Cumhur İttifakı’nda bulunan MHP’nin, CHP ve İYİ Parti’den oluşan Millet İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adaylığı noktasında ismi geçen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik bir kampanya başlatıldığı öne sürülmüştü. Soyer’in Millet İttifakı’nın adayı olması halinde İYİ Partililerden oy alamayacağı iddia edilmişti.

12 Eylül döneminde MHP’de Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulunan Yaşar Okuyan Kanal İzmir TV’de Rıdvan Akgün’e tarihe not düşecek açıklamalarda bulunarak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Tunç Soyer’e açık destek verdi ve önemli iddialarda bulundu…

Okuyan, “Tunç Soyer’in başkan adaylığına karşı çıkarak aday gösterilmesi halinde destek vermeyeceğiz diyen ve bazıları tarafından organize edilen, yönlendirilen, medya desteği sağlanan ve ayrıca İYİ PARTİ’nin kurumsal kararı gibi gösterenler, Tunç Soyer’e İyi Parti üzerinden operasyon yapmaya çalıştılar…”  Yaşar Okuyan konuşmasında “Tunç Soyer’i yıpratarak  istedikleri adayı genel merkezin gündemine taşımaya çalıştılar. Başta İyi Parti olmak üzere oyuna gelmeyerek açıklamalarda bulundular. “

“Ben 12 Eylül döneminde idamla yargılan sanıklar içerisinde Alpaslan  Türkeş 1. Sırada  ben 6. Sırada  yer alıyordum. Bugünkü gelinen noktada geçmişin bir hesaplaşması olamaz, Ben Tunç Soyer’in kendisi ile de görüştüm babasının savcı olması çocuğunun geleceğine endeksli olamaz bu çağ dışı bir bakış açısıdır.  Benim’de bir kardeşim var, o Kominist’se bu benim suçum olamaz”

OPERASYONUN NEREDEN YAPILDIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTIR.

Tunç Soyer’i yıpratmak isteyenlerin CHP’nin kendi içerisinde birilerinin olduğunu ve bunun CHP Genel Merkezine kadar uzandığının altını çizen Okuyan, “Soyer’i babası üzerinden hareketle engellemeye çalışanlar şunu unutmasınlar ki, o dönemde yargılanan kişilerden birisi olarak benim böyle bir düşüncem bile oluşmadı, bu ayak oyunları ile siyaset yapmaya çalışanlar tarihin önünde hesap vereceklerdir, bunlar ucuz siyasettir” Dedi.

Yaşar okuyan polemik yaratmaya gerek yok, bu konuyu ben Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve Tunç Soyer ile  aynı zamanda Meral Akşener ile de konuştum. İtirazı olan varsa beni arasın konuşayım, doğru olan budur.

YAYIN LİNKİ  :http://youtu.be/hDeOTcMH-LA

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı