Reklam
  • Reklam
CHP’li vekiller, 15 Temmuz’u andı

CHP’li vekiller, 15 Temmuz’u andı

CHP'li vekiller, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, TBMM 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda şehitler anısına saygı duruşunda bulundu.

15 Temmuz 2021 - 14:22

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP’li vekiller, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, TBMM 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nda şehitler anısına saygı duruşunda bulundu, karanfil bıraktı. Özel, yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

DEMOKRASİNİN YANINDA SAF TUTTUK

Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak, grubumuz adına 9'umuz o gecede Meclis'te de bulunan milletvekilleri ve grubumuzdaki milletvekillerimizle birlikte 251 şehidimizin hatıraları önünde saygıyla anıyoruz. 2196 gazimizi bir kez daha minnetle anıyoruz. 5 yıl önce Meclisin kapalı olduğu bir akşamda, birkaç saat içinde, Meclise karşı, demokrasiye karşı darbe girişimi olduğunu anladığımız, milletimizin, ülkemizin, siyasi partilerin hep birlikte püskürttüğü bir darbe girişimiyle karşılaştık.

Bu darbe girişiminden haberdar olduğumuz anda, partimizin Ankara'da bulunan bütün milletvekilleri genel merkezde bir araya geldik. Cumhuriyeti kuran, Meclisi açan partinin her darbenin öncelikli hedefi olan Meclise sahip çıkmasının en doğru yaklaşım olacağını kararlaştırdık. Meclis'e geldik. Diğer siyasi partilerdeki mevkidaşlarımızla kurduğumuz irtibat, Mecliste olağanüstü bir oturum gerçekleştirme konusunda mutabakata dönüştü. İrtibat kuramadığımız İstanbul'a doğru havada olan genel başkanımız yere indiğinde, düşüncemizi ifade ettiğimizde, kendisinin de ilk fırsatta Meclis'e geleceğini, demokrasinin yanında saf tutacağımızı bildirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti