Reklam
  • Reklam
CHP’li Öztrak: TÜİK’in açıkladığı işsizlik verileri...

CHP'li Öztrak: TÜİK'in açıkladığı işsizlik verileri gerçeği yansıtmıyor

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, TÜİK'in açıkladığı işsizlik verilerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Verilerle oynayarak gerçeği gizleyemezsiniz." dedi.

16 Eylül 2019 - 18:30

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Öztrak, TÜİK'in açıkladığı işsizlik rakamlarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

"GERÇEĞİ GİZLEYEMEZSİNİZ"

Öztrak,"TÜİK'in başında oturan damadın arkadaşı kalemi eline almış bazı düzeltmeler yapmış. Verilerle oynayarak gerçeği gizleyemezsiniz. İşsizlik milletin canını yakıyor" dedi.

"GERÇEK İŞSİZ SAYIMIZ 7 MİLYONA ULAŞMIŞ"

Öztrak, "Bir ülkede milletin işi varsa, gençler üniversiteden mezun olduktan hemen sonra iş bulabiliyorsa o ülkede işler yolundadır, ekonomide çarklar dönüyordur. Bugün açıklanan işsizlik rakamları ekonominin ağır hasta olduğunu gösterdi. İşsizlik yüzde 13'e yükselmiş. Geçen yıldan bu yana artış 3 puan. İşsiz sayısı 4 milyona çıktı. Biz bu tabloyu hiçbir krizde görmemiştik. Gerçek işsiz sayımız ise 7 milyona ulaşmış" ifadesini kullandı.

TÜİK İŞSİZ SAYISINI 4 MİLYON 253 BİN KİŞİ OLARAK AÇIKLADI

TÜİK'in açıkladığı veriye göre, işsiz sayısı Haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre 938 bin kişi artarak 4 milyon 253 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 2,8 puanlık artış ile yüzde 13 seviyesinde gerçekleşti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti