Reklam
  • Reklam
CHP İSTANBUL’UN YENİ PATRONU CANAN KAFTANCIOĞLU

CHP İSTANBUL'UN YENİ PATRONU CANAN KAFTANCIOĞLU

CHP İl kongrelerini bir an önce tamamlayıp kurultaya gitmeye hazırlanıyor. İzmir’de Aziz Kocaoğlu’nun desteklediği Deniz Yücel’in seçilmesinden sonra İstanbul’da yapılan CHP İl Başkanlığı yarışını Cemal Canpolat’a karşı Canan Kaftancıoğlu kazandı

14 Ocak 2018 - 20:01 - Güncelleme: 14 Ocak 2018 - 20:32

CHP İstanbul 36. Olağan İl Kongresi'nde Kaftancıoğlu, önceki il başkanı Cemal Canpolat’la yarıştı ve rakibinin aldığı 318 oya karşılık 325 delegenin oyunu alarak CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı seçildi.

CHP’nin tarihindeki ilk kadın İstanbul İl Başkanı olan Canan Kaftancıoğlu, kongre ardından BirGün’e konuştu.

CHP’ye yaraşır bir seçim süreci geçirdiklerini söyleyen Canan Kaftancıoğlu, bu süreçte “2019’da Saray darbesini hep birlikte nasıl yıkacaklarını anlatarak kendisini ifade ettiğini” belirtti ve kongre sonuçlarını “Yurttaşlarımız parti içinde değil, Türkiye sathında verilecek bir mücadelenin çok daha önemli olduğunu görüp oyunu ona göre kullandı” diye yorumladı.

Anlaşmazlıkları geçmişte bırakarak öncelikle partisi içinde birliği sağlamayı hedeflediğini söyleyen Kaftancıoğlu, önümüzdeki dönemin stratejisini ise 2019’daki yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine işaret ederek, “İstanbul’da ve Türkiye’de diğer demokrasi güçleriyle hep birlikte çalışacağız, kazanacağız” ifadeleriyle anlattı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti