Reklam
  • Reklam
CHP’DE KURULTAY OLACAK MI?

CHP'DE KURULTAY OLACAK MI?

CHP Parti Meclisi Üyesi Erdal Aksünger, kurultay beklentisi var mı? Var, kamuoyunda kendine göre. Parti tabanında da var." diye konuştu.

28 Haziran 2018 - 15:38

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Erdal Aksünger, partisindeki olağanüstü kurultay tartışmalarıyla ilgili, "Böyle bir beklenti var mı? Var, kamuoyunda kendine göre. Parti tabanında da var. Kurultayı beşte bir imzayla toplarsınız, eğer yarıdan bir fazlaysa seçimli kurultaya gidersiniz. Eğer bunu gerçekleştirebilecek arkadaşlar varsa kurultayı toplayabilirler." diye konuştu.

CHP PM, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde olağanüstü olarak toplandı.

Aksünger, toplantıya gelişinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, toplantının gündeminde "disiplin" maddesinin bulunmasını normal bulmadığını, bunun doğru olmadığını kaydetti.

"Eğer birileri hesap verecekse, kimin hesap vereceğini Parti Meclisi'nde tartışırız." diyen Aksünger, disipline sevk edilme ihtimali bulunanlarla ilgili elinde herhangi bir bilginin olmadığını belirtti.

Kurultay tartışmaları ile ilgili soruya Aksünger "Böyle bir beklenti var mı? Var, kamuoyunda kendine göre. Parti tabanında da var. Kurultayı beşte bir imzayla toplarsınız, eğer yarıdan bir fazlaysa seçimli kurultaya gidersiniz. Eğer bunu gerçekleştirebilecek arkadaşlar varsa kurultayı toplayabilirler." cevabını verdi.

 

Gündemdeki Genel Başkanlık tartışmaları ile ilgili "Bu tartışmalardan yeni bir parti çıkar mı?" sorusu üzerine Aksünger, "Şu an itibarıyla öyle bir şeye ihtiyaç yok. Yeni parti doğması bence doğru bir şey değil, bunu konuşmak da doğru değil. Partinin içerisinde demokratik olarak herkes hakkını kullanır, adaylığa çıkmak isteyen arkadaşlar çıkarlar. Bütün yollar tıkanır, herkes dışlanır, herkesi atarsınız partiden, dışarıda kalanlar böyle bir ihtiyacı sezmişse kamuoyunun böyle bir isteği varsa o zaman o konuşulabilir." diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti