Reklam
  • Reklam
CHP ÇİĞLİ ADAYI UTKU GÜMRÜKÇÜ, RIDVAN AKGÜN’E KONUŞTU

CHP ÇİĞLİ ADAYI UTKU GÜMRÜKÇÜ, RIDVAN AKGÜN'E KONUŞTU

Kanal İzmirTv'de Seçim Özle programına konuk olan CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü, Rıdvan Akgün'ün yerel seçim öncesi sorularını yanıtladı.

06 Mart 2019 - 17:08

 

CHP ÇİĞLİ İLÇE BAŞKAN ADAYI OLARAK ÇALIŞMALARINIZ NASIL GİDİYOR?

-Yaklaşık bir aydır hummalı bir çalışma içerisindeyiz. Seçime bugünden itibaren 3 hafta gibi kısa bir süre kaldı. Çiğli'de çok güçlü, dinamik bir CHP örgütü var. Geçtiğimiz hafta 3 gün üst üste toplam 13 tane seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdik. Hepsi birer mahalle mitingi gibi gerçekleşti. Çok kitlesel kalabalıklar vardı. Büyük heyecan ve coşku vardı.

Normal CHP kitlesinin dışında vatandaştan, diğer siyasi partilerden katılımlar vardı. Bizde millet ittifakının adayıyız. Yani sadece CHP'nin değil, başta iyi parti olmak üzere birçok toplumsal kesimin desteğini almış, CHP'den aday gösterilmiş bir adayız. Mesela açılışlarımızdan birisine iyi parti'nin il başkanı Hüsmen Kırkpınar da katıldı.  İyi parti genel başkan yardımcısı da katıldı. Böyle hem CHP hem iyi parti, hem diğer siyasi partiler ve bir halk hareketine dönüşmüş durumda bizim adaylık ve seçim kampanyamız. Onun için çok hızlı ve iyi gidiyor.

İttifaktan çok memnunuz. Tabi bu bizim sorumluluğumuzu da arttırıyor. Çünkü sadece CHP  kitlesine değil artı birçok toplumsal kesimi ve tabanı da kendi seçmen kitleniz içerisine katmanız, onları da temsil eden bir pozisyon almanız gerekiyor. Çiğli'de bu heyecanı hafta başı Tunç Soyer'in merkez seçim ofisimizi açma mitingiyle daha da arttıracağız.

HALKIN BEKLEDİĞİ BİRÇOK PROJE VAR. BUNLARDAN ÖNCE ÇİĞLİ'NİN EN BÜYÜK İHTİYACI OLAN PROJE NEDİR?

-Nereden baktığınıza göre değişiyor. Çiğli'nin en büyük problemlerinden birisi mahalleler arası hizmet eşitsizliği. Bir çöp sorunumuz var. İzmir'in bütün çöpünün Harmandalı'da toplandığı bir sorun. Ondan kaynaklı koku ve çevresel sıkıntılar var. Bölünmüş bir Çiğli var. Bir taraftan Anadolu Caddesi, bir taraftan İZBAN hattının geçmesiyle ikiye ayrılmış bir Çiğli var.

İZBAN Devlet demiryollarına bağlı. Dolayısıyla hükümetsiz çözülebilecek bir konu değil. Büyükşehir de dahil olmak üzere. Çiğli belediyesinin sorumluluğunun çok ötesinde. Ama bu konuyu daha çok ülke gündemine taşıyacağız. Hem büyükşehir belediyemizden hem de hükümetimizden olabildiğince fazla destek ve yardım almak amacında olacağız. Çiğli'nin en büyük ve en önemli eksikliği bir kent kimliğinin oluşmasındaki zayıflık oluyor. Mesela İZBAN neden Çiğli'de yer altına alınmadı da Karşıyaka'da yer altından geçiyor gibi sorunlar var. Karşıyaka'da bir kent kimliği var, kent yapısı var. Bunun üzerine bir de Karşıyaka'nın büyük bir lobisi var.

Çiğli'yi de aynı noktaya getirmemiz lazım. Zaten önümüzde siyasi hedef olarak Karşıyaka'nın oyunu geçmeyi hedefliyoruz. Bunu Kamuoyuyla da paylaştık. Bunu vatandaştan talep ettik. Eğer Karşıyaka'nın oyunu geçersek daha rahatlıkla işi yapabilecek hale geliriz. Hem Büyükşehir'de hemde hükümet bazında güçlü oluruz. Bunun bir başka boyutu da eğer biz gerçekten Karşıyaka'nın oy oranını geçebilirsek oradan aldığımız güçle hizmet anlamında  Çiğli Karşıyaka'yı geçecektir. Bizde onun garantisini vereceğiz.

ÇİĞLİ MARKA KENT OLACAK AMA BİR TEMAYA DA İHTİYAÇ DUYACAK. PEKİ ÇİĞLİ'NİN TEMASI NE OLACAK?

- Rahmetli Piriştina İzmir'i fuar kenti olarak tanımlamıştı. Ama biz bunu masa başı oturarak yapamayız. Bir de belediye kanunundan kaynaklı bir stratejik plan hazırlama süreci var. 6 ay içerisinde planı hazırlamamız lazım. Bunu Çiğli'nin geleceğine yönelik bir çalışma süreci olarak seçildikten sonra başlatacağız.

İlk aşamada Çiğli'nin geleceği için, Çiğli'nin dünü, bugünü ve yarını olmak üzere 3 tane konferans yapacağız. Orada konunun uzmanları akademisyenler, çiğli sevdalıları, muhtarlar, vatandaşlar.. Önce bir toplu konferans adı altında tartışacağız sonra bunu mahalle bazına yayacağız. Hem mahallenin sorunlarını hemde gelecek planlarını konuşacağız.

Çiğli İzmir'in en çok değişime açık yeri. Bu potansiyeli iyi değerlendirmek lazım. Bir havaalanımız var trafiğe açılmayı bekleyen onu trafiğe açmamız lazım. Denizle buluşmamız lazım kuş cennetimiz var. Balıkçılık var hayvancılık var üniversite var biz devleti devam ettiren her şey var ç.iğli içerisinde bütün zenginlikleri barındırıyor. Biz bunu Tunç Soyer'in başkanlığında Çiğli'yi geleceğe taşıyıp ayağa kaldıracağız.

SİZ ÇİĞLİ'DE ADAY GÖSTERİLDİKTEN SONRA ADAY ADAYLARIYLA BİR ARAYA GELDİNİZ Mİ? ONLAR NE DİYORLAR ?

- Net bir toplantı yapmadık. Bu cuma yapmayı düşünüyoruz. Beraber ne yapabilir düşünceleri neler diye konuşacağız. Biz 4 dönemdir Çiğli'yi yönetiyoruz. 20 yılın tamamına hakim durumdayım. Biz kendi dönemimizde birbirimizi kucaklayacağız. Bir birlik sağlamış durumdayız. Bunu da geliştireceğiz.  Dışarıda kimseyi bırakmaya gerek yok. Büyük bir şemsiye açtık. Bu süreçte kendisine yanlış yapıldığını düşünen arkadaşları kucaklamamış olabiliriz tempo yüksekliğinden ama yarından itibaren beraber olacağız

NASIL BİR EKİPLE ÇALIŞIYORSUNUZ?

-İlçe başkanı olduğum için örgütün yüzde 60'ının tanıyorum. Bu durumda daha iyi kaynaşabilme ihtimalim var. Bende bu durumu8 iyi değerlendirebileceğimi düşünüyorum. Bizim kadromuz sadece meclis üyeleri olmayacağız. Muhtarlarla çözüm odaklı çalışacağız ve her mahalleye bir belediye projemizi hayata geçireceğiz. Kısa vadede bina tabela falan asamayız . Her muhtarın yanına bir masa koyup çiğli belediyesinden bir görevli arkadaşı koymayı planlıyoruz. Muhtarlığa şikayete gelen her insan belediye görevlisiyle de aynı zamanda görüşecek.

MİTİNG YAPMAK MI YOKSA HALKIN KAPISINI TEK TEK ÇALMAK MI? HANGİSİNİ TERCİH EDİYORSUNUZ VE HANGİSİNİ YAPIYORSUNUZ?

- Yüz yüze iletişim elbette önemli. Sizi tanımaları bilmesi o hissi yaşamaları bir temasın olması lazım onun dışında internet medyası vs. Çiğli'nin mahallelerinin yarısında esnaf ziyaretlerimizi tamamlamış bulunmaktayız. Elini sıkmadığımız esnaf arkadaşımız kalmayacak. Pazarlarda buluşacağız.  Sorunların yoğun olduğu bazı mahallelerde birebir o mahalleyle ilgili düşüncelerimizi ve hedeflerimizi paylaşacağımız toplantılar planladık. Kadının iş hayatına katılması için pozitif anlamda destekler vereceğiz. Bütün mahallelerimize kreş açacağız. Eğitim ve kültür bizim için çok kıymetli olacak.

MUHTARLARIN SİZDEN EN ÇOK TALEP ETTİĞİ ŞEY NEDİR?

-Onlarda bir seçim sürecinde. Gözlemlediğim kadarıyla her mahallede 5 tane muhtar adayı var. Hem kendilerini tanıtıyor hem bize destek oluyorlar. Muhtarlarla beraber çalışacağız. Dedikleri şuanda yol, kaldırım ve asfalt en önemli talepleri.

ÇİĞLİ SEÇMENİ SİZE NE HİSSETTİRİYOR?

- Büyük bir heyecan ve mutluluk dalgası var Çiğli'de bu da Çiği'den bütün İzmir'e yayılıyor gibi.  Çok olumlu geri dönüşler alıyorum. Cuma günü de daha büyük kitleyle karşılaşacağımı düşünüyorum. Sahada tek kale maç yapıyormuşuz gibi bir hissiyat var. Bunun Cevabını sandıkta daha net alacağız.

BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUNUZDA HAYATA GEÇİRECEĞİNİZ PROJELER ARASINDA NELER YER ALIYOR?

-6 madde ilan ettik ilk aşamada. Yarından itibaren 7 başlık daha geliyor. Son 15 gün kala da çiğli için neler yapabiliriz diye konuşacağız. Hazırlıklarımız tam. Çalışmaları da uzun zamandır profesyonel ve gönüllü bir ekiple yürütüyoruz. Yakında kamuoyuyla paylaşacağız.

Projelerimizden birkaçı; çöp ile ilgili birincisi büyükşehir belediye başkanı aziz Kocaoğlu ve arkadaşları mevcut çöpten elektrik üretme gibisinden bir proje başlattılar. Yaklaşık 45 gündür denemeleri yapılıyor. Ve bu elektrik enerjisi çiğli de üretilen enerjiyi karşılayacak. Çöp davası kısa sürede tamamlanacak. Çöp kokusuyla bu yaz uyanmayacağız. Mahallemizde olan imar problemlerini çözeceğiz. Ve yaşanabilir bir Çiğli'ye imarla başlayacağız. Çiğli'ye tramvay gelecek. Bir yeni köprü yapılacak. Onun üzerinden tramvay geçecek. Büyük bir ihtiyacı karşılayacağına eminim. Her şeyi hazır sadece bakanlıktan onay bekleyecek.

1 NİSANDA KOLTUĞA OTURDUNUZ. HALKINIZLA BİRLİKTE İLK YAPACAĞINIZ İCRAAT NE OLACAK?

2019 yılı bir hazırlık evresi olacak. Mevcut yatırımlar devam edecektir tabi. Acil olarak çözmemiz gereken  konulara ağırlık verilir ama öncelikle bizim şehre bir kimlik kazandırmamız, bir hedef koymamız lazım. Bu yıl hedefimiz o olacak. Bu seneyi belediyede yeniden yapılanma dönemi olarak değerlendireceğiz. Herkesin bir yönetme tarzı ve kadrosu var. Bizde insanları kırmadan en iyi nasıl yapabiliriz diye geleceğe nasıl bakarız diye çalışacağız. 2019 yılı Çiğli'nin kent kimliğinin oluşmasında yardımcı olacak. Bir bu şehrin vizyonunu halkla birlikte oluşturacağız.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti