Reklam
  • Reklam
Cezaevinde rahatsızlanan Selahattin Demirtaş’ın sağlık...

Cezaevinde rahatsızlanan Selahattin Demirtaş'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama: Sağlık durumu iyi

Cezaevinde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başakanı Selahattin Demirtaş'ın cezaevinde rahatsızlanmasıyla ilgili HDP Batman Milletvekillerinden Doktor Necdet İpekyüz ve Erol Katırcıoğlu Edirne Cezaevi'nde Selahattin Demirtaş ile görüştü. Görüşme sonrası açıklama yapan Necdet İpekyüz, "Genel görüntüsü ve sağlık durumu iyi görünüyor" dedi.

02 Aralık 2019 - 17:35

Cezaevinde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başakanı Selahattin Demirtaş'ın kardeşi ve avukatı Ayşegül Demirtaş, ağabeyinin bilincinin kapandığını belirterek, "Uzun süre bilinci kapalı şekilde hücresinde kaldı. Yedi gündür hastaneye sevk edilmedi" açıklamasında bulunmuştu. Bu açıklamanın ardından HDP Batman Milletvekillerinden Doktor Necdet İpekyüz ve Erol Katırcıoğlu Edirne Cezaevi'nde Selahattin Demirtaş ile görüştü. Görüşme sonrası konuşan İpekyüz, Demirtaş'ın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. HDP Batman Milletvekillerinden Doktor Necdet İpekyüz ve Erol Katırcıoğlu, Selahattin Demirtaş'ın avukatının "Uzun süre bilinci kapalı şekilde hücresinde kaldı. Yedi gündür hastaneye sevk edilmedi" açıklamasının ardından Edirne Cezaevi'nde Selahattin Demirtaş ile görüştü.

"SAĞLIK DURUMU İYİ"

Görüşmeden bir saat önce çıkan Necdet İpekyüz, BBC Türkçe'ye konuşarak Demirtaş'ın "genel görüntüsü ve sağlık durumunun iyi göründüğünü" aktardı. Görüşme sırasında herhangi bir sevk durumunun olmadığını belirten İpekyüz, Demirtaş'ın yarına kadar sevk edilmeyi beklediğini söylediğini aktardı:

"GÜVENLİK SEBEBİYLE SEVK EDİLMEMİŞ"

"Cezaevi doktoru, geçen hafta yaşanan sağlık sorunu ile Selahattin Bey kapsamlı bir hastaneye sevkedilmek istediğini söylemiş. Cezaevi doktoru, Nöroloji, Kardiyoloji ve Gastroloji uzmanlarının olduğu bir hastaneye sevkinin yapılması gerektiğini ifade etmiş. Güvenlik sebebiyle sevki daha yapılamamış. Yarına kadar bir gelişme olmasını bekliyor."

NE OLMUŞTU?

Edirne Cezaevi'de tutuklu bulunan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kardeşi ve avukatı Aygül Demirtaş ağabeyinin 26 Kasım'da bilincinin kapandığını söyledi. Aygül Demirtaş, Demirtaş'ın yedi gündür hastaneye sevk edilmediğini de duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Aygül Demirtaş, "26 Kasım Salı günü 05.30 sıralarında müvekkilimiz ve ağabeyim Selahattin Demirtaş'ın, göğüs sıkışması ve nefes alamaması nedeniyle bilinci kapanmıştır. Uzun süre bilinci kapalı şekilde hücresindeyken kendisine ilk müdahaleyi, hücre arkadaşı Sayın Abdullah Zeydan yapmıştır" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti