Reklam
  • Reklam
ÇEŞME MİKROP KAPTI

ÇEŞME MİKROP KAPTI

İzmir’li sanatçı Mikrop'dan tacize, tecavüze siyah eldivenli "DUR!!!" Protestosu... Mikrop Hikmet adıyla tanınan ve özellikle sosyal sorumluluk projeleriyle adından sıkça söz ettiren Hikmet  Durmuş, Çeşme'de tekne turu tertipledi. Tur öncesi Grand Star Teknesi önünde açılan pankartlar ve bağışlanan bebeklerle birlikte taciz, tecavüz, cinayet ve cinsel istismara karşı kalabalık bir vatandaş grubuyla beraber siyah eldiven taktı ve Cinsel İstismara “DUR” demek adına açıklamalarda bulundu.

29 Temmuz 2018 - 22:38 - Güncelleme: 30 Temmuz 2018 - 13:25

 

Mikrop Hikmet  açıklamasında, “Siyah eldivenle dur işareti bu günlerde yürek yakan istismarlarla gündeme gelen tacize uğrayan, tecavüze uğrayan,  öldürülen ve kimsesiz çocuklarımız için  ve onların aileleri sevenleri  için düzenlediğimiz  tekne turunda hepimiz bir araya geldik.  Oyuncak bebekleri de  alarak bugün hepimiz buradayız ve kirlenen her yüreğe ayrı ayrı dokunuyoruz.” Mikrop,   “Yine ellerimize siyah eldiven takarak çocuk istismarına “DUR” diyoruz.” Açıklamasında bulundu.

Hikmet Durmuş,

“Amaç sesimizi tüm Türkiye ve evrene duyurmak,  son zamanlarda yaşadığımız kalp ağrılarına karşılık  hiçbir şey yapamasak bile hala umudu olan  çocuklarımıza sahip çıkmak  hedefimiz olsun istiyoruz.” “Çok yas tuttuk son yıllarda geleceği olan çocuklarımıza bir nebze de olsa  ışık olmak lazım.”  “Bugünlerde yürek yakan çocuk istismarları  ve ölümleri yüzünden  yüreklerimiz yanıyor,  içimiz kan ağlıyor.  Daha fazla çocuklarımız ölmesin, taciz ve tecavüze uğramasın, istismar edilmesin,  annelerin babaların yürekleri yanmasın  diye bir nebzede olsa bu gidişata dur demek, bu vahim olaylara dikkat çekmek ve  sesimizi tüm dünyaya duyurabilmek için bu sosyal sorumluluk projesini sizin gibi değerli hassas İzmir’lilerle gerçekleştirebiliyoruz.”

“Senin çocuğun olsaydı yine susar mıydın? Mikrop Hikmet İle Biz Bize Yeteriz” oluşumu ile İzmir’li sanatçılar ve halkımız olarak ve bizleri derinden sarsan, kadın, çocuk ve hatta hayvanlara yönelik cinsel saldırılara karşı sessiz kalmamak ve ortak tepki oluşturmak adına toplanmış bulunmaktayız.” “Biliyoruz ki cinsel istismar konusu insanlığın bir sorunu, bu sorun cesaretle konuşulabilen ve üzerine gidilebilen toplumlar çözüm konusunda yol kat edebiliyor.“ Açıklamasında bulunan Mikrop Hikmet, “Bu protesto ile  Çocuk katillerine, tacizcilere ve katillere “DUR” diyoruz.” Açıklamasında bulundu. Mikrop, topladıkları bebekleri çocuk esirgeme kurumuna bağışlayacaklarını ifade etti.

Yapılan gösteri sonrasında Grand Star teknesi ile deniz açılan protestocular ve tatilciler, Mikrop Hikmet ve arkadaşları tarafından düzenlenen eğlencede  doyasıya eğlendiler.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti